Catàleg

Francesc Parcerisas

Seixanta-un poemes

«De vegades pensa que tot és, / que les coses són, que el mot pedra / vol dir pedra, i que l’aire és / una manera blana de volar pels somnis. / Tanca els ulls i veu colors, / dorm i s’adona que, tot i adormit, estima. / S’ha repetit que quan tot sembli perfecte / caldrà despertar als dies de vent, / a l’hivern ferit, a l’aspror dels vidres / amagats als terrossos tous de l’hort. / Allò que és més bo / i allò que és més dur / són per ventura en ell mateix, / com aquesta olor penetrant del cafè / que arriba acompanyant el xiuxiueig / irredimible de la pluja dels morts».

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

Premi Crítica Serra d’Or de Poesia 2015

Comentaris de la premsa

“Des de L ‘edat d’or, Parcerisas sembla un poeta tocat per la gràcia. Una obra escrita amb paciència i amb una inequívoca voluntat de comprendre el desgavell del món i la riquesa de l’existència. Un llibre que ens ajuda a refermar algunes certeses, i que, encara més, serveix per dubtar de moltes idees. Parcerisas excel·leix, entre altres qüestions, a revelar-nos un món per mitjà d’uns referents que, amb una vivor commovedora, amb una gran qualitat de detall, concreta molt bé en el poema. Un altre llibre que s’ha escrit per acompanyarnos fondament”.
Jordi Llavina, El Punt Avui

“Molts d’aquests textos tenen la capacitat, sens dubte fruit d’una redacció minuciosa, de reclamar al lector segones lectures, de convidar-lo a la interiorització de les seves pròpies experiències i a l’esforç per donar-los sentit”.
Manuel Castaño, El País Quadern

“Francesc Parcerisas és un dels poetes catalans més importants dels anys setanta ençà, i aquest recull és, en definitiva, un cant decidit a la vida”.
Josep M. Ripoll, Serra d’Or

“Una de les veus sèniors i més ben dotades de l’actual poesia catalana”.
Jordi Llavina, El Mundo Tendències

“Mostra de l’experiència d’un autor que escriu, amb contenció i modèstia infreqüent, des de la consciència de la fugacitat de la vida i fent èmfasi en la vivència del present. Uns versos que comparteixen l’afany per explorar les certeses de la vida sense alimentar falses il·lusions”.
El País Quadern

“El poeta de Begues ha fet, amb aquest llibre, una passa gegantina, una depuració esqueixada, si això és possible, de la seva poètica”.
Víctor Obiols, Ara

“La poesia de Francesc Parcerisas és plena de moments que capturen el present i l’eixamplen amb la voluntat de fixar-lo en el poema. Sembla que vulgui salvar el temps del propi pas del temps”.
Laura Borràs, Serra d’Or

“La vida quotidiana penetra en el llenguatge poètic de Francesc Parcerisas, que arriba a la setantena amb la lucidesa envejable de qui parla de la vida des de la convicció d’una seguretat que no és vanitat”.
Regió 7

Altres llibres de Francesc Parcerisas