Catàleg

Salvador Oliva

Epístoles a Josep Carner

Seguint el model de Letter to Lord Byron, de W. H. Auden, Salvador Oliva recull en aquest llibre tres epístoles en vers dirigides a Josep Carner en què, de manera sagaç i apassionada, fa un diagnòstic del món cultural del nostre país que és a la vegada un homenatge imprescindible a l’obra i la vida del Príncep dels poetes.

Comentaris de la premsa

“Una de les manifestacions de llibertat d’opinió i de crítica assaonada més gran que s’ha produït a Catalunya. Un llibre d’una cruent, poètica brutalitat, però que, enmig d’una atmosfera dorment, acrítica, somorta i, al capdavall, covarda i insipient, hauria d’esgarrifar mig país”.
Jordi Llovet, El País Quadern

“Un bell homenatge, el principal guany del qual consisteix a fer-nos veure com opera la prodigiosa imaginació carneriana, en què els seus tres poemes són un prodigi d’habilitat tècnica i plana el desengany de l’autor, que ens adverteix que les coses en aquest país han anat a mal borràs”.
Jordi Llavina, Ara

“Fines reflexions sobre poesia, català, crítica i literatura catalana. Assaig en vers. L’aposta és arriscada… i reeixida”.
Jaume Subirana, El Periódico

“Aquí trobem el garbuix / d’aquest assaig en vers i ètica / amb cinc textos per dibuix: / una introducció en prosa, / tres epístoles en vers / i un epíleg que fa nosa / al sermó que diu, pervers, / que el pitjor mal literari / és l’enveja i la cobdícia. / […] en aquestes tres cartes / adreçades a Carner / hi ha força més que pancartes / o uns eslògans de carrer”.
Xavier Coromina, El Punt Avui

“Aquest llibre és una demostració pràctica que Oliva continua essent el miglior fabbro de la poesia en català, perquè no hi ha ningú a hores d’ara que pugui fer composicions amb el grau de perfecció que tenen aquestes epístoles”.
Manuel Castaño, El País Quadern

“Una diagnosi sui generis, càustica i severa a través de la qual Oliva fa gala del seu domini tècnic, líric i estilístic”.
Francesc Ginabreda, Núvol

Altres llibres de Salvador Oliva