03/02/2021

Nuccio Ordine i Adam Zagajewski guanyen el Premi Museo Liceo Egipcio 2020-2021

Nuccio Ordine i Adam Zagajewski han estat guardonats amb el Premi Museo Liceo Egipcio 2020-2021 en les categories d’Humanisme i Renaixement; i de Literatura, respectivament.

El Museo Liceo Egipcio de Lleó atorga aquests premis anualment a aquelles persones, grups de persones o institucions que amb la seva tasca, els seus èxits i la seva projecció han contribuït a el desenvolupament de les seves disciplines i àmbits d’actuació de manera extraordinària i digna d’exemple. Durant tot 2021, el Museu organitzarà actes independents per al lliurament de cadascuna de les categories de premis.

Nuccio Ordine (Diamante, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. Ha estat professor visitant de centres com Yale, Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours, IEA de Paríss, el Warburg Institute o el Max Planck de Berlín. És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències i cavaller de la Legió d’Honor francesa el 2002. A Quaderns Crema han aparegut Clàssics per a la vida i La utilitat de l’inútil.

Adam ZagajewskiAdam Zagajewski (Lvov—actualment Lviv, Ucraïna—, 1945), poeta i assagista en llengua polonesa, és una de les més rellevants veus contemporànies. Les seves obres van ser prohibides per les autoritats del govern comunista. El 1982 es va exiliar a París i posteriorment a Estats Units, on ha estat professor a diverses universitats, i actualment a la de Chicago. Ha rebut nombrosos premis, entre ells el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2017. Quaderns Crema ha publicat Terra del foc (2004).

EmailFacebookTwitter
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *