Catàleg

Nuccio Ordine

Clàssics per a la vida

Una petita biblioteca ideal

Traducció de Jordi Bayod

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail

«Que otros se jacten de las páginas que han escrito; | a mí me enorgullecen las que he leído», deia Borges. I és que els bons llibres ens transformen: un passatge, per breu que sigui, pot despertar la curiositat del lector i encoratjar-lo a llegir una obra que li canviï la vida per sempre més. Vet aquí el poder de la literatura, que no només ens obre horitzons, sinó que també diposita en nosaltres, d’una manera lenta però constant, la clau per entendre la vida. Mogut per aquesta idea, Nuccio Ordine ens convida, a Clàssics per a la vida, a descobrir o recordar alguns dels clàssics de tots els temps, mestres d’innombrables generacions: Plató, Rabelais, Shakespeare, Goethe, Cervantes, Rilke… Ja que, per l’autor, l’ensenyament i l’educació constitueixen una forma de resistència a les lleis omnipresents del mercat, a la mercantilització de les nostres vides, al temible pensament únic.

Entrevista a El Punt Avui, per Valèria gaillard (24/10/2017)
Entrevista a La Vanguàrdia, per Justo Barranco (24/10/2017)
Entrevista a Ara, per Jordi Nopca (24/10/2017)
Entrevista a L’irradiador, d’iCat, per David Guzmán (07/11/2017)

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

“Pocs llibres sobre la relació entre l’art, la literatura i la història de les idees són tan apassionants i lluminosos com el de Nuccio Ordine”.
George Steiner, The Times Literary Supplement, «Els llibres més recomanables de l’any».

“Un llibre meravellosament inútil”.
Ignasi Aragay, Ara

“Tot un manifest en contra de l’educació com a sistema de manufacturació de ciutadans acrítics. Ordine milita contra la mercantilització de la cultura i contra la burocratització de l’ensenyament, però sobretot contra la degradació dels principis humanistes i il·lustrats que han sostingut la formació dels ciutadans a Europa”.
Domingo Ródenas, El Periódico

“Ordine és un veritable paladí d’una forma de docència atenta i apassionada”.
Gerard F. Mur, Nuvol

“Un llibre per gaudir de la primera a la darrera pàgina”.
Ramón Moreno, Directe.cat

“Nuccio Ordine proposa un acte de resistència: tornar als clàssics per cercar-hi les pistes del passat que ens ajuden a entendre el present”.
Regió 7

“14 reflexions de Nuccio Ordine sobre la missió de l’escola i la importància de les humanitats”.
Catorze

“Ens convida a llegir una cinquantena de clàssics convençut que gran literatura immunitza contra la banalitat del nostre món global i contra el terrible pensament únic”.
La Vanguardia

“El lector se sorprendrà de la modernitat dels clàssics, els valorarà, incrementarà la seva cultura i no s’hi avorrirà gens”.
Ramon Pla i Arxé, El Temps

“Els passatges breus triats són glossats, a voltes amb els mateixos termes del text; convertint l’obra en una antologia feta per degustar petits fragments comentats de grans obres amb la finalitat d’incitar a la seva lectura completa”.
Miquel Moreno, El 9 Nou

“Els bons llibres ens transformen: un passatge, per breu que sigui, pot despertar la curiositat del lector i encoratjar-lo a llegit una obra que li canviï la vida per sempre més. Vet aquí, el poder de la literatura”.
Catalunya Cristiana

Altres llibres de Nuccio Ordine
Afinitats electives