15/09/2021

Nuccio Ordine guanya el Premi Museo Liceo Egipcio 20-21 d’Humanisme i Renaixement

Avui el Museo Liceo Egipcio tindrà l’honor de lliurar a Nuccio Ordine el premi d’Humanisme i Renaixement. L’acte tindrà lloc a les 20 h al pati barroc del Palau de Gaviria a Lleó (Espanya). Constarà d’una presentació de Raúl López López i un discurs del premiat. L’entrada és lliure, però està sotmesa als protocols sanitaris actuals. Prèviament, a les 19:30 h, Nuccio Ordine tindrà una trobada amb els alumnes i les alumnes del Museo Liceo Egipcio.

El Museo Liceo Egipcio de Lleó atorga aquests premis anualment a aquelles persones, grups de persones o institucions que amb la seva tasca, els seus èxits i la seva projecció han contribuït a el desenvolupament de les seves disciplines i àmbits d’actuació de manera extraordinària i digna d’exemple.

Nuccio Ordine (Diamante, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. Ha estat professor visitant de centres com Yale, Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours, IEA de Paríss, el Warburg Institute o el Max Planck de Berlín. És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències i cavaller de la Legió d’Honor francesa el 2002. A Quaderns Crema han aparegut Clàssics per a la vida i La utilitat de l’inútil.

EmailFacebookTwitter
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *