30/10/2013

Quaderns Crema publica en butxaca obres de Fernando Pessoa, Lleó Tolstoi, Chrétien de Troyes i Maria de França

Imatge de l'entrada "Quaderns Crema publica en butxaca obres de Fernando Pessoa

El dimecres 30 d’octubre, Quaderns Crema publicarà quatre nou títols de la seva col·lecció de butxaca:

El banquer anarquista
Fernando Pessoa
Quaderns, 11
9 €

El present relat, «faula dialèctica»—en paraules del mateix Pessoa—on un banquer anarquista per convicció construeix discursivament un pamflet irònic i incendiari contra la societat burgesa i la divinització dels diners, és un dels textos més populars i brillants de l’autor. Traduït a les més diverses llengües, continua sorprenent i fascinant els lectors per l’enginy paradoxal i el cinisme d’insuperable actualitat que traspuen els mots del cèlebre banquer. «Hi ha, doncs, una cosa evident… En l’estat social present no és possible un grup d’homes, per ben intencionats que siguin, per preocupats que estiguin només a combatre les ficcions socials i treballar per la llibertat, que treballin junts sense que espontàniament creïn tirania entre si… sense destruir en la pràctica tot allò que volen en la teoria.»

La mor d’Ivan Ilitx
Lleó Tolstoi
Quaderns, 12
7 €

La mort d’Ivan Ilitx narra la història d’un home corrent que aspira al benestar i a la tranquil·litat d’una vida quotidiana amable. Una malaltia sobtada, però, és el punt de partida d’un examen immisericorde de consciència en què el dolor físic s’entrecreua amb el dolor moral, de manera encara més aguda i persistent, deixant al descobert el miratge de la pròpia existència. Un entramat incisiu i penetrant embolcalla, amb el mestratge incomparable de Tolstoi, aquesta clarivident reflexió sobre la naturalesa humana davant del fet inexcusable de la mort.

El cavaller del lleó
Chrétien de Troyes
Quaderns, 13
10 €

La mort del senyor que protegeix una font meravellosa inicia les peripècies d’El cavaller del lleó, novel·la en què el narrador xampanyès Chrétien de Troyes, al segle XII, continua, aquest cop amb el protagonisme d’Ivany, les aventures dels cavallers de la Taula Rodona de la mítica cort del rei Artús. Un món meravellós que ha fascinat durant segles generacions de lectors, i un veritable punt de referència en l’imaginari europeu que, tant per la destresa en l’art de narrar com pel tramat d’aventures apassionants que ofereix, manté avui tota la seva vigència.

Lais
Maria de França
Quaderns, 14
11 €

Els Lais de Maria de França són dotze bellíssimes històries d’amor. En aquests relats—els primers contes de la literatura europea—hi conviuen la societat cortesana del segle XII, el món llegendari de la matèria de Bretanya i les aventures meravelloses característiques dels contes de fades: la cèrvola blanca, l’home-llop, el vaixell fantàstic, l’astor que es transforma en cavaller… Encara avui, al cap de vuit segles, admirem el delicadíssim art que l’autora va esmerçar en una obra que ha vençut per sempre el pas del temps. Perquè—tal com diu Jaume Vallcorba a la presentació—, els Lais de Maria de França són unes narracions «que no tenen solament el mèrit de ser les primeres escrites en romanç: són també, com comprovarà el lector de la present traducció, una mostra de la més alta literatura».

 

EmailFacebookTwitter