28/11/2013

Lectura dramatitzada de ‘Seixanta anys d’anar pel món’ a El Born Centre Cultural de Barcelona

Seixanta anys d'anar pel món

El dijous 28 de novembre, a les 21 h, tindrà lloc a la Sala Moragues d’El Born Centre Cultural de Barcelona (plaça Comercial, 12) una lectura dramatitzada de Seixanta anys d’anar pel món (Quaderns Crema, 2007), les memòries d’Eugeni Xammar, a càrrec de Pristins Fivaller. L’entrada és de 3 €. Aquest és un dels actes de l’any Xammar, que va arrencar el passat 19 d’octubre i commemora el 125è aniversari del naixement d’aquest periodista.

Seixanta anys d’anar pel món és per moltes raons un llibre singular. En primer lloc, és l’únic volum que va donar a la impremta el seu autor, que tanmateix era un escriptor prolífic com pocs i internacionalment reconegut. En segon lloc, constitueix un testimoni humà i històric excepcional, perquè Xammar va viure sempre des de dins o de molt a la vora els conflictes més decisius de l’agitada vida política del nostre segle. Per fi, és també un llibre singular perquè, tractant-se com és el cas d’unes memòries, té alhora la frescor del diàleg amè i incisiu d’un gran conversador. Durant una bona colla de mesos, en l’última estada de Xammar a l’Ametlla del Vallès, Josep Badia i Moret va entrevistar-lo amb el propòsit, finalment reeixit, de donar a conèixer les vicissituds d’un personatge de primeríssima fila.

En aquesta editorial, d’Eugeni Xammar també han aparegut Periodisme (1989), L’ou de la serp (1998) i Cartes a Josep Pla (2000).

EmailFacebookTwitter