Publicat el Deixa un comentari

XXè Premi Llibreter de Literatura Catalana a «Novel·la», de Pol Beckmann

Compartir
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmail

El jurat del Premi Llibreter, després de valorar les obres proposades per les llibreries agremiades al Gremi de Llibreters de Catalunya, ha concedit per unanimitat el XXè Premi Llibreter de Literatura Catalana a Novel·la, de Pol Beckmann, per la seva qualitat i atreviment literari, pel domini del llenguatge i capacitat de síntesi argumental i per l’originalitat en el plantejament dels límits entre la ficció i la realitat, que li permet jugar amb el lector i sorprendre’l fins al final.

Quan en Bekman coneix la Sofia, s’adona de seguida que estan fets l’un per a l’altre: l’afinitat que comparteixen confereix a la seva vida una dimensió idíl·lica, gairebé irreal, com de conte. En Bekman és, a més, escriptor, i tot just ara treballa en la novel·la que l’ha de consagrar, tot i que sembla haver-la deixat de banda, cada cop més lliurat a la nova relació. I és que estimar, amb tots els seus matisos, té el mateix potencial creatiu que l’escriptura, i l’enamorat pot estar temptat, com en Bekman, de conjurar l’ésser estimat, d’esdevenir l’artífex de la seva pròpia felicitat. Pol Beckmann basteix en aquesta novel·la un relat sofisticat i intel·ligent en què realitat i ficció formen un teixit intricat i laberíntic que atraparà el lector des de la primera pàgina.

Pol Beckmann (Barcelona, 1991) ha escrit, principalment, relats, amb els quals ha guanyat diversos certàmens literaris. Novel·la és el seu primer llibre.

«Llisca suaument per uns raïls que ja són marca de la casa. S’assembla a Sergi Pàmies, per la senzillesa, o a Quim Monzó, per les seves ganes de jugar amb el lector. I remuntant-se més enrere, la seva literatura comparteix amb Francesc Trabal el perfum de la modernitat i del sentit de l’humor».
El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *