02/12/2011

‘Memòries d’un somni’, d’Amadeu Cuito, finalista al premi Amat-Piniella

Imatge de l'entrada "'Memòries d'un somni'

Mèmories d’un somni (Quaderns Crema, 2011) d’Amadeu Cuito és finalista al Premi Joaquim Amat-Piniella, que concedeix Òmnium Cultural del Bages. La resta d’obres candidates a la dotzena edició d’aquest guardó són A la intempèrie de Patrícia Gabancho, El mar de la tranquil·litat de David Castillo i Rius paral·lels de Jordi Estrada.

Amadeu Cuito parlarà del seu llibre el 2 de febrer a la llibreria de Manresa Petit Parcir (Carrasco i Formiguera, 16). El certamen literari farà saber el guanyador el proper 22 de febrer en un acte a l’auditori de la Fundació Caixa Manresa.

Advocat i economista, Amadeu Cuito pertany a una família fortament compromesa amb la cultura i la política catalanes, amb un pes de gran rellevància en el nostre passat recent. Exiliat a França de ben petit, ens parla dels anys d’ocupació alemanya, de les vicissituds de l’exili, tant a Perpinyà com a París. Alumne d’un dels grans col·legis de la capital francesa i de la seva universitat, participa en els debats intel·lectuals i polítics que l’agiten. Plenament integrat en la vida francesa, però amb freqüents viatges a Catalunya, passa a formar part del moviment antifranquista de la mà de Josep Pallach. En acabar la carrera, es trasllada als Estats Units. Més tard, a partir de 1962, entra en contacte amb els principals protagonistes de l’oposició espanyola. Seran anys d’apassionada activitat política, que són repassats en aquest llibre per un escriptor de talent que no renuncia a una visió personal dels esdeveniments que li ha tocat viure.

EmailFacebookTwitter