24/12/2019

Presentació de «Barcelona-Hollywood», de Valentí Castanys

Dimecres 15 de gener de 2020. Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) (18:30 h)

El llibre de conferències sobre cinema de Valentí Castanys, Barcelona-Hollywood, serà presentat per Enric Gomà, prologuista del l’obra, i el periodista i escriptor Màrius Serra, el proper dimecres 15 de gener a les 18.30 h. L’activitat tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya i estarà acompanyada de la projecció de Duck soup, una de les comèdies de l’edat daurada del cinema d’humor del Hollywood clàssic reivindicada per Groucho com la millor obra dels germans Marx.

Entrada normal: 4 euros.
Si ets estudiant, tens menys de 30 anys, estàs a l’atur, tens més de 65 anys, tens un carnet de biblioteques o acompanyes a una persona abonada: 3 euros.
Paquet de 10 entrades (serveixen per a tot l’any i no són nominals): cada entrada surt a 2 euros.

El 1933 Ràdio Associació de Catalunya va convidar el dibuixant i escriptor Valentí Castanys a fer unes col·laboracions radiofòniques sobre el cinema. Titulades Radiocinema sonor, aquestes «conferències radiades» van resultar un gran èxit, i són la base de Barcelona-Hollywood, en què Castanys fixa la mirada—irònica, escèptica, però sempre amable—en el setè art i l’impacte que tenia sobre els espectadors catalans de l’època. Amb el seu estil sorneguer, burleta i un punt absurd, contraposa la vida quotidiana dels ciutadans, àvids d’evasió i d’entreteniment, al glamur i les fantasies que els enlluernaven a la gran pantalla, i en fa un comentari sagaç i hilarant que el confirma com a mestre indiscutible de la literatura d’humor.

EmailFacebookTwitter