Catàleg

Valentí Castanys

Barcelona-Hollywood

(Radiocinema sonor)

Compartir
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmail

El 1933 Ràdio Associació de Catalunya va convidar el dibuixant i escriptor Valentí Castanys a fer unes col·laboracions radiofòniques sobre el cinema. Titulades Radiocinema sonor, aquestes «conferències radiades» van resultar un gran èxit, i són la base d’aquest llibre, en què Castanys fixa la mirada—irònica, escèptica, però sempre amable—en el setè art i l’impacte que tenia sobre els espectadors catalans de l’època. Amb el seu estil sorneguer, burleta i un punt absurd, contraposa la vida quotidiana dels ciutadans, àvids d’evasió i d’entreteniment, al glamur i les fantasies que els enlluernaven a la gran pantalla, i en fa un comentari sagaç i hilarant que el confirma com a mestre indiscutible de la literatura d’humor.

Presentació d’Enric Gomà

Comentaris de la premsa
«De Valentí Castanys, ninotaire i humorista mític del segle XX, unes cròniques hilarants del cinema sonor a la Barcelona dels anys trenta. A mig camí entre Trabal i Calders».

Enric Gomà

«L’humor de Castanys és com el de Chaplin: jugant amb les pròpies misèries i limitacions, amb els prejudicis petits i petites les il·lusions, ennobleix la condició humana».
Jordi Amat, La Vanguardia

«Una meravella d’humor absurd».
Carlos Sala, La Razón

«Unes conferències divertidíssimes i agudes».
La Repúbica