04/03/2019

Diàleg amb Nuccio Ordine, Olga Cuadrado i Julián Figueres al Festival Kosmopolis

Divendres 22 de març de 2019. Sala Teatre del CCCB (12:00 h)

Nuccio Ordine participarà al Festival Kosmopolis divendres 22 de març a les 12.00h, a la Sala Teatre del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

Kosmopolis és una trobada literària biennal on es reuneixen escriptors, poetes, filòsofs, científics, músics, cineastes, dramaturgs, contacontes, dibuixants de còmic, guionistes, periodistes, actors, bibliotecaris i editors disposats a debatre sobre temes clau de la nostra actualitat i a celebrar un discurs universalista.

En un context d’efervescència dels relats, ens calen eines per llegir, interpretar i reinterpretar els textos, la major part dels quals, siguin clàssics o recents, intenten donar sentit a un fragment del nostre món. Així, Nuccio Ordine parlarà amb Olga Cuadrado, directora de la Biblioteca Fátima Mernissi de la Fundación Tres Culturas del Mediterráneo de Sevilla, i Julián Figueres, director de la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona, sobre la seva obra: un apassionat manifest que apel·la al veritable sentit de la vida a través de la literatura i la filosofia.

Nuccio Ordine (Diamante, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. Ha estat professor visitant de centres com Yale, Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours, IEA de Paríss, el Warburg Institute o el Max Planck de Berlín. És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències i cavaller de la Legió d’Honor francesa el 2002. A Quaderns Crema han aparegut Clàssics per a la vida i La utilitat de l’inútil.

EmailFacebookTwitter