30/01/2020

BCNegra 2020: Taula rodona sobre Maigret, el gran personatge de Georges Simenon

Dimarts 4 de febrer de 2020. Auditori - Fundació Conservatori de Liceu (Carrer Nou de la Rambla, 88) (16:00 h)

L’escriptor belga Georges Simenon va ser el creador del comissari Jules Maigret, protagonista de setanta-dues d’aquestes novel·les i de trenta-un relats, tots publicats entre 1931 i 1972.

Els integrants de la taula rodona seran:
– Georges Tyras, catedràtic de Literatura Espanyola i traductor expert en l’obra de Simenon.
– Joan de Sagarra, periodista i escriptor, notable ambaixador de la cultura francesa i un dels millors coneixedors de la figura de Georges Simenon.
– Pierre Assouline, periodista i novel·lista francès nascut a Casablanca que ha escrit una notable biografia del creador de Maigret.

Modera: Anna Guitart, periodista i guionista.

Activitat lliure i gratuïta, amb servei de traducció simultània. El proper dimarts 4 de febrer a les 16 h, a l’Auditori – Fundació Conservatori de Liceu. Organitza: Institut de Cultura de Barcelona.

Georges SimenonGeorges Simenon (Lieja, Bèlgica, 1903 – Lausana, Suïssa, 1989) va escriure cent noranta-una novel·les amb el seu nom, i un nombre indeterminat de novel·les i relats publicats sota pseudònim, a més de llibres de memòries i textos dictats. Cèlebre al món sencer, reconegut ja com un mestre, avui ningú dubta que és un dels més grans escriptors del segle XX. A aquesta editorial hem publicat El gat (Quaderns Crema, 2012), El gos groc (Quaderns Crema, 2012) i La neu era bruta (Quaderns Crema, 2014).

EmailFacebookTwitter