Catàleg

Georges Simenon

El gat

Traducció de Lluís Maria Todó

Émile, un obrer retirat i una mica primitiu, coneix Marguerite, una dona afectada i puritana que viu en el record d’un passat millor, i s’hi acaba casant per compartir la seva solitud. Però aviat les desavinences entre tots dos es fan evidents i la vida matrimonial es converteix en un infern. La desaparició del gat d’Émile és el detonant d’un enfrontament cruel que portarà els ancians a la destrucció.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Les novel·les de Simenon han fet feliços milions de persones a tot el món, i ara ens faran feliços a nosaltres».
Jordi Llovet, El País

«La seva escriptura és com la bona cuina tradicional, que mai no passa, i que passa avall amb aquell gust immortal, ric en sensacions, en què cada condiment aporta un matís, una aroma, un pensament. I la veritat és que recuperar Simenon, una autèntica màquina de crear lectors, és tot un encert».
Ignasi Aragay, ARA

«Una excel·lent porta d’entrada a l’univers de Simenon. Perquè aquesta novel·la breu però contundent de 1966 (pertany a la maduresa de l’autor, que va renunciar a la ficció el 1972) dóna perfecta constància del valor i de la qualitat de l’escriptura simenoniana. Un llibre com El gat serveix, entre d’altres coses, per adonar-se que Simenon fa literatura en majúscules, per damunt de gèneres».
Xavier Dilla, El País

«Una novel·la de primera. Per treure’s el barret!».
Andreu Loncà, Segre

«Excel·lent recreació de la soledat i l’aïllament d’aquests protagonistes que gairebé han perdut el contacte amb la resta del món».
Gemma Casamajó, Time Out

«Simenon retrata la insídia i la fragilitat humanes amb una prosa que flueix com un goteig inquietant, una tensió que augmenta de forma imperceptible en cada pàgina».
Alfred Mondrià, Levante

«En l’obra de Simenon no hi ha novel·la que sigui repetició de cap altra, ni un personatge igual que un altre, ni un ambient repetit i intercanviable».
Josep Pla

«La primera vegada que vaig llegir una novel·la de Simenon vaig quedar bocabadat per la seva extraordinària qualitat».
John Banville

«Adoro llegir Simenon».
William Faulkner

«Llegeixo cada llibre nou de Simenon».
Walter Benjamin

«Un escriptor excepcional, com tothom sap. En realitat és únic, i no em refereixo només a la nostra època sinó a qualsevol època».
Henry Miller

«Simenon és una de les grans plomes de la literatura del segle XX, de la francesa, en llengua francesa, i de tot el món».
Joan de Sagarra, La Vanguardia

«Tot Simenon és bo».
Martí de Riquer

«Gran Simenon».
Federico Fellini

Altres llibres de Georges Simenon