28/01/2011

El 28 de gener s’estrena la pel·lícula ‘Mil cretins’

Imatge de l'entrada "El 28 de gener s'estrena la pel·lícula 'Mil cretins'"

El proper divendres 28 de gener s’estrena a Catalunya la pel·lícula Mil cretins, dirigida per Ventura Pons i basada en el llibre homònim de relats de Quim Monzó, publicat per Quaderns Crema el 2007 i del que se n’han fet fins ara deu edicions.

El film, que està format per 15 relats, nou dels quals pertanyen a aquest llibre, compta amb un repartiment coral en el que destaquen, entre d’altres, Clara Segura, Mercè Comes, Edu Soto, Toni Albà, Joel Joan, Santi Millán, Jordi Bosch, Joan Borràs, Joan Crosas, Francesc Orella, Mingo Ràfols, Mar Ulldemolins i Julieta Serrano.

Mil cretins es podrà veure a les següents poblacions del Principat: Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Lleida, Tarragona, Sabadell, Manresa, Vic, Figueres, Palamós, Valls i Olot.

Aquesta és la segona vegada que Ventura Pons adapta els relats de Quim Monzó. El 1995, va dirigir la cinta El perquè de tot plegat, basada en el llibre del mateix títol, publicat per Quaderns Crema el 1993, i que ja ha arribat a les 36 edicions.

PLATAFORMA “SAVE THE CRETINS”

 

EmailFacebookTwitter