Catàleg

Martí de Riquer

Quinze generacions d’una familia catalana

Tot el que es diu en aquest llibre és rigorosament cert, obra d’un historiador, i les dades han estat extretes de l’arxiu familiar i de tota mena de fonts autèntiques. Però, alhora, és un llibre que té la força i l’atractiu de les millors novel·les, que diverteix, absorbeix el lector i l’estira fins a submergir-lo en la història quotidiana de Catalunya a través de les vicissituds d’una famíla que ens l’explica de primera mà. Lluites civils, cavallers, cardenals, presidents de la Generalitat, revolucions, odis i assassinats entre famílies rivals, alçaments armats i tendres històries d’amor configuren aquest llibre excepcional, tant per les valuosíssimes informacions que conté com pel vigor de la seva prosa.

Premis

Premi Lletra d’Or 1999

Comentaris de la premsa

“Meravellós”.
Màrius Serra, La Vanguardia

“Monumental i interessantíssim llibre que culmina la seva obra”.
Ignasi Aragay, Ara

«Vet aquí el llibre d’un erudit, certament, però que només un escriptor raçat pot escriure, amb un domini del llenguatge que ens deixa bocabadats.»
M. A. Capmany, Avui

«Una admirable reconstrucció històrica i la consagració del seu autor com a escriptor de felicíssima amenitat.»
Edmon Vallès, Historia y Vida

«Més de 1400 pàgines plenes d’històries fascinants que es llegeixen com una novel·la de novel·les: una mena de Les 1.001 nits o de Cien años de soledad però en clau catalana.»
Agustí Fancelli, El País

Altres llibres de Martí de Riquer