Catàleg

Maurici Pla

L’alquímia del mercat d’alquímies

Maurici Pla és una veu literària d’una singularitat notable. En aquesta novel·la explora, amb una tècnica paral·lela a la del còmic de línia clara i un humor maliciós i juganer, els límits i el valor de les coses i les relacions humanes, de l’engany, l’estafa i l’estupefacció. Abrigada per una prosa exacta, L’alquímia del mercat d’alquímies destapa l’enganyifa dels balins de plom que tan sovint ens són venuts com perles d’un collaret.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

“Maurici Pla és una de les veus més singulars i inquietants del panorama literari actual”.
Núria Escur, La Vanguardia

“L’Alquimia del mercat d’alquímies és una novel·la breu i un prodigi d’imaginació perquè aconsegueix traçar en poques pàgines una experiència estrambòtica que pren les formes del somni i sap excitar d’allò més la lectura, desplegant el relat amb una veu lacònica, en la qual tot s’ajusta i on res es deixa a l’atzar”.
Joan de Dios Monterde, Quadern (El País)

“Pla era el creador d’un món personal en el qual la ficció convivia amb la realitat i l’autobiografia”.
Julià Guillamón, La Vanguardia

“En el mercat d’alquímies que acaben sent tots els anys per aquestes dates les llibreries, la novel·la de Maurici Pla brilla entre les muntanyes de ferralla i ciutats de fum”.
Julià Guillamon, La Vanguardia

«Una de les veus més originals i trencadores de la nostra literatura. En temps difícils per la literatura, cal agrair que l’any comenci amb l’aportació d’una obra tan punyent, seriosa i modèlica. Un bon auguri».
Jordi Capdevila, Avui

«La manera com Maurici Pla combina art, sexe i drogues a través de la mirada equívoca i aparentment ingènua d’Alexander Kahn, amb les dosis justes de caricatura i d’al·lucinació perquè la textura de la novel·la uneixi amb saviesa ironia i faula, m’ha semblat excepcional».
El Llibreter

«Original, quan tants col·legues s’agafen a fórmules d’èxit. Una de les sorpreses de la temporada».
Ernest Alós, El Periódico de Catatalunya

«De tant en tant hi ha novetats literàries que resulten molt estimulants, hipnòtiques. Un exemple és L’alquímia del mercat d’alquímies».
Lluís Llort, Avui

“L’obra evidencia una estructura perfectamente travada, en què els molts interrogants oberts provenen d’una lògica narrativa del tot impecable. Molt recomanable per als amants de petites joies inclassificables i de la bona literatura en general”.
Josep M. Ripoll, Serra d’Or

«Novel·la hipnòtica, breu i inquietant».
Màrius Serra, El Matí de Catalunya Ràdio

«Una prosa nítida, racional i evocadora».
Sam Abrams, Tendències (El Mundo)

«Una lectura magnètica».
Lídia Penelo, Público

“No deixarà indiferent a ningú”.
Esdres Jaruchik, Butxaca

“Maurici Pla no només remarca un nom literari de referència, sinó que recrea el temps de l’angoixa i l’espai propi del laberint humà”.
Lluís Muntada, L’Avenç

“Una novel·la intensa i singular”.
Ara

Altres llibres de Maurici Pla
Afinitats electives