Catàleg

Francesc Serés

Caure amunt

Muntaner, Llull, Roig

¿Què hauria passat si Ramon Muntaner hagués desafiat el rei i s’hagués negat a escriure la seva Crònica? ¿A quins dilemes s’enfrontava aquell Llull vell i cansat que tornava de terra d’infidels? ¿Què hi fa Jaume Roig amb una bruixa a casa seva? Les tres peces que conté aquest llibre situen aquests personatges en moments de contradicció que haurien de determinar les seves obres més conegudes: la Crònica de Ramon Muntaner, l’Espill de Jaume Roig i una de les Disputatio de Ramon Llull. Francesc Serés construeix i reconstrueix tres escenaris: la narració de la història recent i llunyana, la mirada sobre les dones o l’alteritat cultural i religiosa. Després de la celebrada trilogia De fems i de marbres i de La força de la gravetat, Serés davalla en el temps per tornar a llegir i a escriure sobre autors, llibres i temes d’aquí i del món, d’aleshores i d’ara.

Comentaris de la premsa

“Una potent reflexió sobre els usos i els abusos de la memòria o millor dit, de la narració de la memòria. Serés s’estrena en el terrent teatral amb obres clàssiques, ben plantejades dramàticament, sòbries i equilibrades, d’una gran elegància, escrites amb una llengua clara i neta que, sortosament evita la recreació medievalitzant. Tres obres divertides (i subversives) que mesclen amb una gran habilitat reflexions metaliteràries i històriques amb elements còmics de la picaresca i una notable transgressió en les acotacions, que sovint interpel·len el lector”.
Xavier Pla, Avui

“Aquesta recreació actualitzadora dels clàssics és un èxit rotund perquè Serés ens ha donat al mateix moment uns personatges històricament fiables i contemporàniament creïbles. Serés posa de manifest un domini natural de les exigències del món del teatre, el teatre escrit i el teatre muntat. Serés no és un intrús sinó un dramaturg de ple dret que acaba d’arribar a la palestra”.
Sam Abrams, El Mundo (Tendències)

Caure amunt suposa un experiment agosarat molt més modern, irònic i alhora, desenganyat del que sembla”.
Josep M. Ripoll, Serra d’Or

“La gosadia i la llibertat de Serés és insòlita. Posseeix un olfacte teatral molt curiós: sap crear tensió i escenaris insòlits”
Andreu Loncà, Segre

Altres llibres de Francesc Serés