Catàleg

Quim Monzó

Vuitanta-sis contes

Compartir
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmail

Traduït a més d’una dotzena de llengües, la crítica europea ha relacionat Quim Monzó amb Kafka, Bor­ges i Rabelais. El seu primer llibre de relats, Uf, va dir ell (1978), va ser valorat unànimement com una aportació de primeríssim ordre a la renovació del pa­norama literari local i a la configuració d’una llengua literària moderna i genuïna. Després van venir Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury i L’illa de Maians. A cada llibre ha sabut augmentar l’exigència i el rigor, i ha generat a més un enorme i desacos­tumat interès popular, com a El perquè de tot plegat (1993) i Guadalajara (1996). En aquesta obra Monzó ha revisat tots els seus contes publicats fins al moment, aplicant-hi aquella mateixa exigència i rigor. Vuitanta-sis contes n’és el resultat. El lector hi apreciarà el millor Monzó.

Premis

Premi Nacional de Literatura 2000
Premi Lletra d’Or 2000

Comentaris de la premsa

«Fa més de vint anys Quim Monzó va canviar el curs de la narrativa catalana, i ho ha seguit fent amb cada nou llibre».
Javier Cercas

«La literatura de Quim Monzó ha estat determinant en l’aparició d’un nou perfil d’escriptor que més enllà de la militància cultural aspira a la qualitat literària».
Julià Guillamon, La Vanguardia

«En aquest recull els lectors hi trobaran la immensa capacitat inventiva, els jocs lingüístics i l’humor punyent i irreverent d’un dels grans escriptors de la literatura catalana».
Ara

«El volum testimonia la renovació que Monzó va significar per la literatura catalana».
Regió7

 

Altres llibres de Quim Monzó