Catàleg

Eugeni Xammar

Seixanta anys d’anar pel món

Converses amb Josep Badia i Moret

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail

Seixanta anys d’anar pel món és per moltes raons un llibre singular. En primer lloc, és l’únic volum que va donar a la impremta el seu autor, que tanmateix era un escriptor prolífic com pocs i internacionalment reconegut. En segon lloc, constitueix un testimoni humà i històric excepcional, perquè Xammar va viure sempre des de dins o de molt a la vora els conflictes més decisius de l’agitada vida política del nostre segle. Per fi, és també un llibre singular perquè, tractant-se com és el cas d’unes memòries, té alhora la frescor del diàleg amè i incisiu d’un gran conversador. Durant una bona colla de mesos, en l’última estada de Xammar a l’Ametlla del Vallès, Josep Badia i Moret va entrevistar-lo amb el propòsit, finalment reeixit, de donar a conèixer les vicissituds d’un personatge de primeríssima fila.

Comentaris de la premsa

“A Xammar el tinc encara present. Rellegeixo sovint les seves memòries i alguns dels seus brillantíssims i despiatats articles.”
Joan de Sagarra

“Eugeni Xammar és una de les figures més destacades i singulars del periodisme català del segle XX.”
Josep Maria Casasús, La Vanguardia

“Unes converses dignes de reedició, de lectura i relectura. I ens caldria poder llegir moltes més coses de Xammar i sobre Xammar per quedar-ne farts.”
Lluís Bassets, El País

“Eficaç, analític, ràpid i predisposat a captar el que s’esdevenia al seu voltant amb concisió i grapa. Monumentals memòries”.
Francesc-Marc Álvaro, La Vanguardia

“Qualsevol periodista que exerceixi la professió en aquest país com a mínim ha d’haver llegit els Seixanta anys d’anar pel món”.
Ignasi Aragay, Ara

Seixanta anys d’anar pel món servirà per descobrir un mestre.”
Quim Monzó

“La lectura dels seus articles i cròniques periodístiques és un exercici alhora literàriament plaent, intel·lectualment estimulant i professionalment exigent. Excel·lent autobiografia”.
Salvador Cardús, Ara

“Tant de bo tinguéssim una mitja dotzena de Xammars en la història i en el present.”
Marta Pessarrodona

“Un dels millors llibres, esquitxat d’una ironia punyent i, sobretot, de pensament lliure, que retrata una època i un país”.
Quim Torra, El Punt Avui

“Les seves memòries, de prosa àgil i tallant, són un pilar fonamental dins el gènere i mai li estarem prou agraïts a Josep Badia per la seva tossuderia per tal que Xammar li dictés uns records només a l’abast de qui ha tingut una vida i memòria prodigioses”.
Albert Benzekry, El 9 Nou

“Una joia per gaudir. La tirallonga de vivències, anècdotes i fets viscuts que s’expliquen desvetlla l’interès del lector des de la primera frase fins a la darrera paraula”.
Manel Cunill i Llenas, Diari de Sabadell

Altres llibres d'Eugeni Xammar