Catàleg

Sergi Pàmies

La gran novel·la sobre Barcelona

Que La gran novel·la sobre Barcelona sigui un llibre de contes confirma que no podem refiar-nos de les aparences. Les quinze històries que componen aquesta intensa experiència narrativa aporten una visió profunda i perspicaç de diverses passions humanes. L’amor, els vicis, la fatalitat o la perplexitat de viure en un món feliçment caòtic són qüestions que, tractades amb una prosa que defuig la transcendència, permeten al lector fruir d’un espectacle d’una inusual força literària, en el qual Sergi Pàmies aconsegueix un equilibri perfecte entre la satisfacció d’escriure i el plaer de llegir. Aquesta nova edició ampliada commemora el vint-i-cinquè aniversari de la publicació de l’obra, guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or, i inclou un pròleg de Jordi Puntí i un epíleg de l’autor.

Premis

Premi de la Crítica Serra d’Or 1998

Entrevistes

Entrevista a Ara, per Jordi Nopca (11/05/2022)
Entrevista a El Periódico, per Elena Hevia (11/05/2022)
Entrevista a La Vanguardia, per Francesc Bombí-Vilaseca (11/05/2022)
Entrevista a VilaWeb, per Joan Safont Plumed (11/05/2022)
Entrevista a Núvol, per Joan Burdeus (12/05/2022)

Comentaris de la premsa

«Còmic, satíric, sense aires de grandesa».
Burkhard Scherer, Frankfurter Allgemeine Zeitung

«La mirada de Pàmies no s’enterboleix amb els vapors de la revolta. Cap prejudici no atura aquesta mirada. Això dóna a la seva escriptura, molt treballada, parca, calculadora, una eficàcia indiscutible».
Patrick Kéchichian, Le Monde

«Pàmies fa veure que tot és tal com els nostres ulls es pensen que és, al mateix temps que, amb una mirada diguem-ne evident, trasbalsa aquesta percepció i deixa aflorar tot de detalls que l’esmicolen».
Josep M. Fonalleras, El País

«La naturalitat amb què s’expressa Sergi Pàmies com a comentarista es trasllada, en la ficció, en la desimboltura amb què crea personatges anodins».
Maria Dasca, El País

Altres llibres de Sergi Pàmies