Catàleg

Sergi Pàmies

A les dues seran les tres

Als contes d’A les dues seran les tres, la memòria es converteix en revisió de l’experiència, la crònica en compromís amb el passat i la fantasia en un joc que, en funció de l’estat d’ànim, il·lumina, pertorba o reconforta. Esdeveniments històrics o anècdotes deliberadament privades es confabulen en favor de la narració, sempre eloqüent i persuasiva, en què Sergi Pàmies, fidel a una veu i a un estil inconfusibles, aprofundeix en el domini de la tendresa i la digressió, així com en l’equilibri entre la ironia i la perspicàcia. Tot al servei d’una mirada, resignadament incerta, sobre el pas—ja sigui endavant o enrere—del temps.

Entrevistes

Entrevista a La Vanguardia, amb Francesc Bombí-Vilaseca (27/08/2023)
Entrevista a Ara, amb Carla Fajardo Martín (30/08/2023)
Entrevista a El Periódico, amb Leticia Blanco (30/08/2023)
Entrevista a El Punt Avui, amb Lluís Llort (30/08/2023)
Entrevista a El Nacional, amb Oriol Rodríguez (31/08/2023)
Entrevista a VilaWeb, amb Montserrat Serra (31/08/2023)
Entrevista a Tot és Comèdia (Cadena Ser), amb Màxim Castillo (02/09/2023)
Entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Ricard Ustrell (06/09/2023)
Entrevista a Planta Baixa, amb Agnès Marquès (06/09/2023)
Entrevista a Més 324, amb Xavier Graset (13/09/2023)
Entrevista a Plaça Tísner, amb Laura Sangrà Herrero (14/09/2023)
Entrevista a Llegir.cat, amb Manel Haro (13/09/2023)
Entrevista a Ara, amb Albert Om (21/04/2024)
Entrevista a Catorze, amb Gemma Ventura Farré

Comentaris de la premsa

«Les emocions no passen pel sentimentalisme xaró, la tendresa recorre a la ironia per no caure en el melodrama i l’evocació d’uns fets reals, passats pel sedàs inconfusible de l’autor, esdevenen la més gran de les ficcions».
Jordi Nopca, La Vanguardia

«Pàmies continua barrejant passat, present i imaginació, tot confiant, diu, que els recursos de la narrativa breu l’ajudaran a entendre el que encara és una incògnita. Un llibre troba lectors si el context ho permet, i A les dues seran les tres és el millor del 2023 perquè ve de gust que la narrativa torni a importar tant com la veritat».
Carlota Rubio, El País

«En els últims temps, com més brutalment autobiogràfic es mostra Pàmies, més ficció és el que llegim».
Enrique Vila-Matas, El País

«Pàmies en sap molt, els contes funcionen de meravella i sempre tenen moments lluminosos, a vegades a partir d’una anècdota mínima».
Julià Guillamon, La Vanguardia

«Pàmies ha desenvolupat una lucidesa incomparable a l’hora de treballar l’emoció sense caure en el sentimentalisme».
Borja Bagunyà, Serra d’Or

«Pàmies narra les seves històries amb senzillesa, amb cordialitat, amb la lleugeresa i la ironia no exempta de compassió que són marca de la casa. Un pot imaginar-se’l narrant-les a viva veu, a casa o a qualsevol altre lloc. Un no voldria deixar d’escoltar mai aquestes històries».
Patricio Pron, Babelia El País

«Una altra delícia de Pàmies, que sap elevar allò ordinari al sensacional».
El Periódico

«Sergi Pàmies no pertany a aquella raça d’escriptors que tenen un món, sinó a la dels que tenen una mirada. La seva és una veu que hi veu, que es concreta en una escriptura analítica i precisa. A les dues seran les tres, (per a mi, sense dubte, un dels seus millors llibres) demostra un domini dels registres, de les formes i dels mecanismes narratius».
Manel Ollé, La Lectora

«En aquests deu contes Sergi Pàmies complica enormement les coses als lectors que pretenguin consensuar quin és el seu millor llibre. No n’hi haurà pocs que opinin que és aquest, com si contingués tot el que es desitja en aquest món o s’espera en el Paradís de la lectura».
Ponç Puigdevall, El País

«El llibre és una celebració de l’ofici d’escriure, que en Pàmies no és res més ni res menys que l’esforç per convocar els recursos del llenguatge per mirar d’entendre el món i el que ens passa. Llegint-lo, igual que escoltant-lo, la sensació és que un major grau de comprensió és possible, l’esforç val la pena i escriure sí que pot servir per no ser un desgraciat».
Joan Burdeus, El País

«En acabar sents que escriure aquests contes ha d’haver ajudat Pàmies a entendre millor les coses que volia entendre, i el miracle artesanal de la narrativa breu es produeix quan t’adones que llegir-los també t’ha ajudat a tu».
Joan Burdeus, Núvol

«A les dues seran les tres és, des del meu punt de vista, un dietari de bord metaliterari. Una crònica sobre la pròpia escriptura que, a partir de fets personals o històrics, medita sobre els lligams entre vida i literatura».
Anna Carreras Aubets, Ara

«M’agrada el to amb què Sergi Pàmies narra les seves històries i m’agrada també el personatge que inventa (o reflecteix). La inseguretat que ell (ell?) desprèn desperta la meva empatia, i és des de la comprensió i la tendresa des d’on el llegeixo».
Gema Monlleó, Détour

«Mestre del conte contemporani, Sergi Pàmies ofereix a A les dues seran les tres una visió lúcida de l’època actual i del paper de l’escriptura en el món d’avui».
Vicenç Llorca, Serra d’Or

Altres llibres de Sergi Pàmies