12/06/2014

Sergi Pàmies rep el Premi Manuel Vázquez Montalbán de Periodisme

Imatge de l'entrada "Sergi Pàmies rep el Premi Manuel Vázquez Montalbán de Periodisme"

Sergi Pàmies va rebre ahir dimecres 11 de juny el X Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en categoria esportiva, per transmetre a través dels seus textos la passió i valors de l’escriptor barceloní, com ara el rigor i crítica “transversal”. Pàmies, que va rebre aquest guardó de mans del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, va dedicar una part de la seva intervenció a Vázquez Montalbán.

El jurat d’aquesta edició, format per Sandro Rosell, Ramon Pont, Ramon Cierco, Carles Vilarrubí, Josep Cortada, Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Borja de Riquer, Jordi Basté, Josep Maria Solé i Sabaté, Anton M. Espadaler, Jaume Pujol-Galceran, Ramon Besa, Santiago Segurola i Xavier Folch, ha considerat que Pàmies, al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán, a més de “preservar la seva herència intel·lectual i l’exercici d’un periodisme crític, profund i transversal”. Juan Villoro, Simon Kuper, Nick Hornby i Joaquim Maria Puyal també van rebre aquest mateix premi en edicions anteriors.

Sergi Pàmies (París, 1960) ha publicat en aquesta editorial els reculls de contes T’hauria de caure la cara de vergonya, Infecció, La gran novel·la sobre Barcelona (Premi de la Crítica Serra d’Or), L’últim llibre de Sergi Pàmies, Si menges una llimona sense fer ganyotes (Premi Ciutat de Barcelona i Premi Lletra d’Or), La bicicleta estàtica (Premi Maria Àngels Anglada), Cançons d’amor i de pluja i les novel·les La primera pedra (Premi Ícaro), L’instint (Premi Prudenci Bertrana) i Sentimental. La seva obra ha estat traduïda al francès, al castellà, a l’alemany, a l’italià i al grec. Col·labora de manera regular en diversos mitjans de comunicació.

EmailFacebookTwitter