19/06/2014

Presentació d’ ‘Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona’ a la Biblioteca de Catalunya

Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona (total, res!)

El dijous 19 de juny, a les 19:30 h, es presentarà Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona (Quaderns Crema, 2014), d’Eduard Toldrà, a la sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya (c/ de l’Hospital, 56, Barcelona). Parlaran Narcisa Toldrà, Mercè Comas, Francesc Cortès i Benet Casablancas.

Les Impressions incoherents són el diari personal d’un jove Eduard Toldrà, iniciat quan el músic tenia catorze anys, moment en què va decidir fer de la música el centre de la seva vida. Sincer i esforçat, hi dibuixa amb precisió la voluntat ferma d’esdevenir un músic professional, amb tots els afanys i sacrificis que aquesta dedicació li pogués comportar. Qui sap si per això prevalen al text una extraordinària força de voluntat i una gran determinació, dedicades a dominar la indolència i la rauxa pròpies de l’adolescent per tal de convertir-se en un músic seriós. A més d’un excepcional testimoni personal i vital, aquest dietari és un retrat únic de la vida musical barcelonina a començaments del segle XX.

Eduard Toldrà i Soler (Vilanova i la Geltrú, 1895 – Barcelona, 1962) és una de les figures clau de la música catalana. A més de compositor, va ser també un excel·lent violinista, fundador del quartet de corda Renaixement. Va ser professor de violí i de direcció d’orquestra a l’Escola Municipal de Música de Barcelona—on s’havia format—, tasca que va compaginar amb la direcció de l’Orquestra Municipal de Barcelona des de la seva creació el 1944 fins a la seva mort.

EmailFacebookTwitter