22/10/2014

Quaderns Crema publicarà ‘La pell de la frontera’, de Francesc Serés, el 22 d’octubre

Imatge de l'entrada "Quaderns Crema publicarà 'La pell de la frontera'

El 22 d’octubre, Quaderns Crema publicarà La pell de la frontera, de Francesc Serés. Aquesta obra és un conjunt de cròniques i entrevistes, que en alguns moments deriven cap a l’assaig o la ficció, amb les quals l’autor analitza la complexa realitat de Ponent a través de la immigració.

Aquest llibre va guanyar al novembre del 2005 el premi Lleida de narrativa. Serés, en declaracions al diari Segre, ha explicat que “he volgut aproximar-me a la realitat que s’ha viscut en les últimes dècades al meu país d’origen, una zona entre Saidí i Alcarràs, que s’estén cap a Lleida i els Monegres, que té una especificitat pròpia, però que a través d’ella podem veure també com han evolucionat Catalunya i el món”.

Francesc Serés (Saidí, 1972), és autor d’Els ventres de la terra (2000), L’arbre sense tronc (2001) i Una llengua de plom (Quaderns Crema, 2002), aplegats dins de la trilogia De fems i de marbres (Quaderns Crema, 2003), guardonada amb el Premi Nacional de Literatura 2007. L’any 2006 va publicar La força de la gravetat, guardonada amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi de la Crítica Serra d’Or (també publicada a Quaderns Crema). La matèria primera (2007), les obres de teatre de Caure amunt (Quaderns Crema, 2008) i Contes Russos (Quaderns Crema, 2009), que va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi de la Crítica, són els seus darrers llibres. Ha estat traduït a diverses llengües. El 2012, Quaderns Crema ha publicat el recull de relats Mossegar la poma.

EmailFacebookTwitter