10/09/2011

Presentació de ‘L’alquímia del mercat d’alquímies’ a Agullana

Imatge de l'entrada "Presentació de 'L'alquímia del mercat d'alquímies' a Agullana"

El proper dissabte 10 de setembre, a les 19:30 h, Maurici Pla presentarà la seva darrera novel·la, L’alquímia del mercat d’alquímies (Quaderns Crema, 2011), als Jardins de La Concòrdia (c/ Concòrdia 21) de la localitat d’Agullana (Alt Empordà). En cas de mal temps, l’acte se celebrarà a la Sala Polivalent de La Concòrdia.  Aquesta xerrada col·loqui s’enmarca dins del cicle Punt de lectura en el qual hi participen sis autors que hagin publicat la seva darrera novel·la en aquest any  i que en les seves obres donin un paper important al tema de l’Art. La presentació i curadoria del cicle, que està organitzat per l’Ajuntament d’Agullana i per la Societat La Concòrdia, anirà a càrrec d’Enric Tubert.

 Maurici Pla és una veu literària d’una singularitat notable. En aquesta novel·la explora, amb una tècnica paral·lela a la del còmic de línia clara i un humor maliciós i juganer, els límits i el valor de les coses i les relacions humanes, de l’engany, l’estafa i l’estupefacció. Abrigada per una prosa exacta, L’alquímia del mercat d’alquímies destapa l’enganyifa dels balins de plom que tan sovint ens són venuts com perles d’un collaret.

 Maurici Pla (Barcelona, 1959) és arquitecte i escriptor. Des de l’any 2001 és professor de teoria arquitectònica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Ja des de l’etapa d’estudiant ha combinat regularment les publicacions relacionades amb la seva activitat docent i la pràctica de la literatura de ficció. En aquesta editorial ha publicat A favor del suspens (1997), Dissabte a les fosques (1999) i l’assaig literari Sobre la imaginació analògica: Lautréamont, Breton, Roussel (2003). L’alquímia del mercat d’alquímies (2011) és la seva segona novel·la.

EmailFacebookTwitter