13/10/2011

Maurici Pla a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona

Imatge de l'entrada "Maurici Pla a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona"

El proper dijous 13 d’octubre, a les 19 h, el periodista cultural Josep Anton Muñoz conversarà amb Maurici Pla a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça de Lesseps, 20-22) sobre el seu darrer llibre, L’alquímia del mercat d’alquímies (Quaderns Crema, 2011). Aquest acte forma part del cicle de trobades amb escriptors “Parlem amb…” organitzat per Biblioteques de Barcelona. L’entrada és lliure.

Maurici Pla és una veu literària d’una singularitat notable. En aquesta novel·la explora, amb una tècnica paral·lela a la del còmic de línia clara i un humor maliciós i juganer, els límits i el valor de les coses i les relacions humanes, de l’engany, l’estafa i l’estupefacció. Abrigada per una prosa exacta, L’alquímia del mercat d’alquímies destapa l’enganyifa dels balins de plom que tan sovint ens són venuts com perles d’un collaret.

Maurici Pla (Barcelona, 1959) és arquitecte i escriptor. Des de l’any 2001 és professor de teoria arquitectònica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Ja des de l’etapa d’estudiant ha combinat regularment les publicacions relacionades amb la seva activitat docent i la pràctica de la literatura de ficció. En aquesta editorial ha publicat A favor del suspens (1997), Dissabte a les fosques (1999) i l’assaig literari Sobre la imaginació analògica: Lautréamont, Breton, Roussel (2003). L’alquímia del mercat d’alquímies (2011) és la seva segona novel·la.

EmailFacebookTwitter