07/02/2023

Vermut literari sobre «Tòquio, estació de Ueno», de Miri Yū, a Barcelona

Diumenge 19 de febrer de 2023. Llibreria La Carbonera (c/ de Blai, 40) (12:00 h)

El diumenge 19 de febrer tindrà lloc un vermut literari sobre la novel·la Tòquio, estació de Ueno de Miri Yū. La conversa serà a la llibreria La Carbonera a les 12 h i compatarà amb la participació de Marc Riera i Pablo Mallorquí, experts en literatura japonesa.

En Kazu és mort. Nascut a Fukushima el 1933, el mateix any que l’emperador, la seva vida sempre ha estat lligada a la de la família imperial japonesa per un seguit de casualitats, a la vegada que fortament influïda pel decurs de la història contemporània del país. El seu periple vital, però, també ha estat marcat per l’adversitat, i ara és incapaç de trobar la pau, condemnat a rondar pel parc proper a l’estació de Ueno, a Tòquio, amb el tragí de la ciutat, tan incessant com indiferent, com a teló de fons. El seu relat—a estones profundament descarnat, d’altres misteriós i poètic—ens farà partícips de les circumstàncies personals i socials que van contribuir a forjar aquest destí funest, en què moments d’extraordinària bellesa i goig estan sempre a tocar i tanmateix fora del seu abast. Guardonada amb el National Book Award 2020, Tòquio, estació de Ueno és una obra magistral sobre l’existència als marges que ens farà enfrontar-nos a les realitats menys amables de la nostra societat.

Miri Yū (Tsuchiura, Japó, 1968) viu a Fukushima, on regenta una llibreria i un petit teatre. Una de les escriptores més aclamades del Japó, ha publicat més de vint títols, entre els quals col·leccions de relats, obres de teatre, assaigs i novel·les. El 1997 va rebre el premi Akutagawa, el guardó literari més prestigiós del país, i les seves memòries han estat portades al cinema.

EmailFacebookTwitter