02/07/2020

Presentació d’«Els ullastres de Manhattan» a Menorca

Divendres 3 de juliol de 2020. Llibreria vaDllibres (Carrer de sa Carnisseria, 24. 07760 Ciutadella de Menorca) (19:00 h)

©PRATS i CAMPS.

El poeta Ponç Pons presentarà el seu últim llibre, Els ullastres de Manhattan, a la Llibreria vaDllibres de Menorca. Divendres 3 de juliol a les 19.30 h. Amb la participació de Joan F. López Casasnovas.

L’aforament és limitat i la mascareta obligatòria. L’acte s’emetrà en directe al perfil de Facebook de vaDcultura.

Com va dir sant Agustí, el món és un llibre i qui no viatja només en llegeix una pàgina. A més, per a Ponç Pons, escriure implica raonar, entendre millor, viure amb més intensitat l’única vida realment viscuda que, segons Proust, és la Literatura. Entre el viatge i l’enyor, heus aquí el dietari de l’estada que el poeta va fer a Nova York el 2007, una narració acompanyada de reflexions literàries sobre la illenquitat i la illomania i d’una història de Menorca en vers.

Com assenyala l’autor: «De vegades, un necessita viatjar, sortir, anar-se’n de la seva terra per descobrir i valorar el que hi té. Manhattan també és una illa, però ara sé que m’agrada molt més la nostra, Menorca, i, seguint l’exemple de Seferis, “Aquí em qued. Amb la gent que parla la meva llengua, en aquest lloc del qual no em puc separar” […] La paraula ha de servir-nos per humanitzar la vida i poetitzar més el món. D’un viatge mai se’n torna igual ni el mateix».

EmailFacebookTwitter