18/02/2020

Club de lectura sobre «La pell de la frontera» amb Francesc Serés

Dimarts 25 de febrer de 2020. Museu d'Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3, Barcelona) (18:00 h)

 

El proper dimarts 25 de febrer, a les 18 h, hi ha una sessió de club de lectura al Museu d’Història de Catalunya sobre La pell de la frontera de Francesc Serés. L’activitat, lliure i gratuïta, comptarà amb la presència de l’autor.

Les sessions es desenvoluparan al Taller de l’historiador (planta 0). Inscripció a mhcvisites.cultura@gencat.cat o al 932254244. Aforament limitat.

Els vells camins del Baix Cinca i del Segrià s’han perdut i se n’han obert de nous que continuen per Europa i Àfrica i arriben fins a Romania i Ucraïna, fins a Mali, el Senegal, el Camerun, la Xina i l’Índia. Durant els darrers quaranta anys els rius han canviat el llit i s’han rebaixat les serres. Els arbres arriben de Califòrnia i els homes, de tot arreu. Les direccions i les distàncies són tan diferents que ja no serveixen ni els mapes de sempre ni els mateixos relats: els homes escriuen el seu final mentre, sense poder evitar-ho, esborren el seu començament. A La pell de la frontera hi cap tothom: de fora i de dins, homes del cap dret, homes del cap cot, homes que arriben per quedar-se i homes que es voldrien quedar però que no acaben d’arribar mai. Els protagonistes conten com ha canviat un món que no saben del cert si és seu, que s’acarona i s’esgarrapa. Un món que és seu i nostre.

Més informació sobre altres sessions del cicle hivern-primavera aquí.

 

EmailFacebookTwitter