31/05/2021

Conferència «En diàleg amb Lévinas» de Josep Maria Esquirol

Dijous 10 de juny de 2021. Ateneu Barcelonès (19:00 h)

En aquesta conferència el filòsof Josep Maria Esquirol, autor dels assajos La resistència íntima, La penúltima bondat i el més recent Humà, més humà, procurarà presentar, de la manera més acurada possible, les claus conceptuals i intuïtives de la proposta filosòfica levinasiana. L’acte forma part del cicle: «Sortir del jo: mística i alteritat» i serà el proper dijous 10 de juny a les 18.30 h a la Sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès. Presenta: Berta Galofré, adjunt de la secció de Filosofia.

Emmanuel Lévinas va ser un filòsof del segle XX jueu que va focalitzar el seu pensament en els reptes ètics vinculats al tema de l’alteritat. Aquesta vegada, doncs, ens submergirem a les seves propostes ètiques i morals per tal d’entendre quin posicionament ha de prendre el jo respecte a l’altre, que per ell serà equivalent a l’Infinit, i finalment establir vincles responsables.

Josep Maria EsquirolJosep Maria Esquirol és catedràtic de filosofia de la Universitat de Barcelona, on imparteix classe de filosofia contemporània i dirigeix el grup de recerca Aporia, dedicat a la relació entre la filosofia i la psiquiatria. Ha publicat prop d’un centenar d’articles en revistes especialitzades i una dotzena de llibres, entre els quals destaquen Uno mismo y los otros (2005), El respeto o la mirada atenta (2006), El respirar dels dies (2009), Los filósofos contemporáneos y la técnica (2011) i, molt especialment, La resistència íntima (Quaderns Crema, 2015), que va rebre els premis Ciutat de Barcelona i Nacional de Ensayo, i s’ha traduït a l’italià, el portuguès, l’anglès i l’alemany; La penúltima bondat (Quaderns Crema, 2018) i Humà, més humà (Quaderns Crema, 2021).

EmailFacebookTwitter