13/01/2011

El Govern de les Illes Balears nomena Ponç Pons ‘Escriptor de l’any 2011’

Imatge de l'entrada "El Govern de les Illes Balears  nomena Ponç Pons 'Escriptor de l'any 2011'"

El Govern de les Illes Balears ha nomenat el poeta menorquí Ponç Pons (Alaior, 1956), Escriptor de l’Any 2011, en reconeixement als seus trenta anys de dedicació a la literatura, a qui ha qualificat “com una de les veus poètiques més elevades de totes les Illes”. L’objectiu del premi, que els anys 2009 i 2010 va distingir a Baltasar Porcel i Carme Riera, respectivament, és difondre els escriptors de les Balears entre els seus ciutadans, donar a conèixer els seus noms fora de les seves fronteres, i reivindicar la lectura a través de la seva obra.

L’escriptor menorquí realitzarà al llarg de 2011 un seguit d’actes en el marc d’aquesta iniciativa, per Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Catalunya, a més de ciutats com València, Madrid, París i Londres.

Ponç Pons ha publicat les narracions Vora un balcó sota un mar inaudible, les novel·les L’hivern a Belleville, Memorial de Tabarka, les traduccions Quatre poetes portuguesos (Premi Cavall Verd de la Crítica), els llibres de poemes Al Marge, Lira de Bova, Desert encès (Quaderns Crema, 1989), On s’acaba el sender (Premi Ciutat de Palma), Estigma (Premi Jocs Florals de Barcelona i Premi de la Crítica), Abissínia, El salobre (Premi Carles Riba), Nura (Premi Nacional de la Crítica 2006, Premi Serra d’Or 2007, Viola d’Or als Jocs Florals; Quaderns Crema, 2006) i Pessoanes (Premi Alfons el Magnànim i Premi de la Crítica de l’Associació d’Escriptors). La seva obra poètica ha estat amplament antologada i també traduïda a diverses llengües. A Quaderns Crema ha publicat també el diari Dillatari (2005).

EmailFacebookTwitter