22/02/2012

El 22 de febrer s’edita ‘Un home invisible’ de Ralph Ellison

Imatge de l'entrada "El 22 de febrer s'edita 'Un home invisible' de Ralph Ellison"

Un home invisible és una obra clau de la literatura nord-americana que ha captivat els lectors des de la seva aparició l’any 1952. Primera novel·la d’un autor fins aleshores desconegut, va assolir ràpidament un èxit popular enorme, i va rebre el Premi Nacional de Literatura de ficció, fets que van convertir Ralph Ellison en un dels escriptors més rellevants del segle XX. Un home invisible és un tour de force enginyós i apassionat.

El protagonista anònim de la novel·la—una de les primeres que planteja el conflicte racial des del punt de vista dels negres—és un jove del sud dels Estats Units que es trasllada al nord en ser expulsat de la universitat per a negres on estudia. A Nova York sortirà de l’anonimat, es lliurarà a la missió de lluitar pels drets de la seva comunitat i s’erigirà en un dels seus portaveus, per acabar finalment sucumbint davant la violència i la confusió, mancat de veu i convertit en un home invisible.

Ralph Ellison (Oklahoma City, 1914 – Nova York, 1994) és considerat un dels escriptors nord-americans més importants de la postguerra. A més de la novel·la Un home invisible (1952), l’única que va publicar en vida, va escriure les col·leccions d’assaigs Shadow and Act (1964) i Going to the Territory (1986). Pòstumament van aparèixer Flying Home, and Other Stories (1996) i la seva segona novel·la, inacabada, Juneteenth (1999).

«Una novel·la summament commovedora, grandiosa, esplèndida».
S
aul Bellow

«Un home invisible serà considerada en el futur la principal novel·la nord-americana, juntament amb el millor de Faulkner i L’arc iris de gravetat de Pynchon».
Harold Bloom

NATIONAL BOOK AWARD 1953

A la venda a partir del 22 de febrer.

 

EmailFacebookTwitter