Catàleg

Pol Beckmann

Novel·la

Quan en Bekman coneix la Sofia, s’adona de seguida que estan fets l’un per a l’altre: l’afinitat que comparteixen confereix a la seva vida una dimensió idíl·lica, gairebé irreal, com de conte. En Bekman és, a més, escriptor, i tot just ara treballa en la novel·la que l’ha de consagrar, tot i que sembla haver-la deixat de banda, cada cop més lliurat a la nova relació. I és que estimar, amb tots els seus matisos, té el mateix potencial creatiu que l’escriptura, i l’enamorat pot estar temptat, com en Bekman, de conjurar l’ésser estimat, d’esdevenir l’artífex de la seva pròpia felicitat. Pol Beckmann basteix en aquesta novel·la un relat sofisticat i intel·ligent en què realitat i ficció formen un teixit intricat i laberíntic que atraparà el lector des de la primera pàgina.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

XX Premi Llibreter en literatura catalana.

Entrevistes

Entrevista a El Mundo amb Matías Néspolo (15/11/2018)
Entrevista a La Vanguardia amb Magí Camps (18/10/2018)
Entrevista a L’Irradiador, amb David Guzman (30/10/2019)
Entrevista a El Punt Avui amb Lluís Llort (30/10/2018)
Entrevista a l’Ara amb Jordi Nopca (03/11/2018)
Entrevista a VilaWeb amb Sebastià Bennasar (18/10/2018)
Entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio amb Màrius Serra (19/11/2018)
Entrevista a El Temps amb Anna Ballbona (29/01/2019)
Entrevista a Quan arribin els marcians (13/02/2019)
Entrevista a Ara amb Gerard. E. Mur (21/06/2019)
Entrevista a Catalunya Ràdio -Estat de gràcia (18/06/2019)
Entrevista a Més 324, amb Xavier Graset (03/07/2019)
Entrevista a Surt de casa, amb Judit Monclús (08/07/2019)
Entrevista a Núvol, amb Gerard E. Mur (17/06/2019)

Comentaris de la premsa

«El lector no pot evitar reconèixer el valor que té Beckmann en triar el seu punt de partida i actualitzar tradicions literàries en desús. Hi haurà, sens dubte, qui es deixi endur per la força de la ficció que es reinventa sofisticadament en aquesta novel·la».
Ponç Puigdevall, El País

«Els mecanismes de la creació i el poder de la fabulació són el vertader nucli del debut de Pol Beckmann. Novel·la és una breu i perfecta peça de rellotgeria narrativa que inquietarà a més d’un lector».
Matías Néspolo, El Mundo

«Llisca suaument per uns raïls que ja són marca de la casa. S’assembla a Sergi Pàmies, per la senzillesa, o a Quim Monzó, per les seves ganes de jugar amb el lector. I remuntant-se més enrere, la seva literatura comparteix amb Francesc Trabal el perfum de la modernitat i del sentit de l’humor».
E. H., El Periódico

«Novel·la és una història de portes que s’obren i es tanquen, que duen de la realitat a la novel·la que el protagonista està escrivint, de la novel·la al somni, i del somni a la realitat».
Julià Guillamon, La Vanguardia

«L’estil és net, precís, amb una llengua de línia clara que lliga molt amb el crema dels quaderns”».
Màtius Serra, El Matí de Catalunya Ràdio

«Novel·la escapa dels paràmetres de la literatura de moda. És una obra que sorprén el lector i l’obliga a fer-se contínues preguntes, però que no l’avorreix ni en un sol moment».
Gustau Nerín, El Nacional

«Lectura molt recomanable per combatre la fosca literalitat dels relats públics que ara mateix provoquen tants atacs d’angoixa. Un joc eficaç, per res pretensiós, que ens permet qüestionar el nostre punt de vista. És a dir, ens fa sentir lliures».
Màrius Serra, La Vanguardia

«Pol Beckmann narra d’una manera acurada i personal, aportant un sistema d’imatges i descripcions que s’agraeixen en un mercat literari de vegades massa pla, previsible, reiteratiu».
Lluís Llort, El Punt Avui

«L’autor crea un personatge de ficció per parlar del fet d’escriure i de viure-ho amb tota la passió possible».
El 9 Nou

«Novel·la és pura trapelleria. Joc i confusió. Una combinació entre el que és sòlit i l’experimentació més elegant. Conté dosis altes de maduresa i maquinària ben greixada. Encaixa plenament amb el catàleg de l’editorial pel joc literari, una llengua polida i el treball intens per completar la psicologia dels personatges».
Gerard E. Mur, Núvol

«És una obra que escapa dels paràmetres de la literatura de moda, escrita amb un cert to surrealista alhora que divertit».
Avenç

«Pol Beckmann té una potència estilística que és molt d’agrair».
Lluír Llort, La República

«Beckmann té un estil de molt àgil lectura. Entrellaça diàlegs i reflexions d’un narrador que tot plegat gira el cap per interpel·lar a un lector que observa les ocurrències dels personatges d’es d’un espai privilegiat. Els que en saben en diuen metaliteratura. Novel·la és una proposta interessant i divertida. Hi ressonen Trabal, Monzó i Pàmies, així que no perdreu el temps si hi dediqueu unes hores».
Sóc el que llegeixo

«El talent innegable de Beckmann i la intel·ligència elegant del seu debut són encuriosidors i excitants».
Borja Bagunyà, Serra d’Or

«Una nouvelle sorprenent per l’estil personal i pel retrat de les relacions de parella».
Lluís Llort, El Punt Avui

«Una obra en què tots els elements encaixen a la perfecció. Divertidíssima!».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

«Sense perdre el sentit lúdic, una certa lleugeresa refrescant defineix el to de la novel·la i la dota d’un ritme àgil. En Pol Beckmann ensenya constantment els camins que imagina el cervell a punt d’explotar de l’alter ego, el conjunt de possibilitats i bifurcacions dins la història, que fan el paper de tries literàries però també vitals. Aquestes bifurcacions i la diversitat de punts de vista que ofereix apuntalen amb fermesa el joc que planteja i fan anar l’invent més enllà de l’exercici d’estil o del mer divertiment».
Anna Ballbona, Barcelona Metropolis

Afinitats electives

També us recomanem…