Catàleg

Nuccio Ordine

George Steiner, l’hoste incòmode

Entrevista pòstuma i altres converses

En aquest llibre, testimoni de la profunda amistat entre George Steiner i Nuccio Ordine, l’amor pels clàssics, la passió per l’ensenyament i el paper essencial de la literatura per a la humanitat constitueixen els temes d’un intens diàleg nodrit durant més de quinze anys. Ordine hi traça un original retrat de Steiner, a qui descriu com un «hoste incòmode» que va habitar el judaisme, la literatura i la vida d’una manera molt singular: no només va dir sovint el que molts haurien preferit callar, sense atenir-se a les convencions o els tabús, sinó que la seva concepció mateixa de la vida va trobar el seu veritable fonament en la idea de l’hoste. Un ideal tan necessari com difícil de dur a la pràctica: no tant una invitació a respectar passivament les lleis de qui ens acull com l’oportunitat de contribuir a millorar la vida dels altres i la pròpia a través de l’intercanvi d’idees i el diàleg.

Comentaris de la premsa

«Una delícia per a tot amant del deixant humanístic, i, més encara, li darà ànim i esperança. Les humanitats encara no reviscolaran, però llibres com aquest permeten respirar fondo, confiar-hi».
Jordi Llovet, El País

«El retrat que el lector acaba tenint d’aquest gran humanista revela un ésser que ja no necessita amagar les seves fragilitats ni les seves frustracions».
Germán Cano, El Cultural

«Poques vegades el plaer pel coneixement i l’amor immarcescible als clàssics troben un encaix tan fecund com en aquestes converses que Nuccio Ordine aplega al seu llibre. Un testimoniatge desbordant de saviesa, el d’aquests dos humanistes ja absents».
Josep Gras, El Temps

«El llibre llisca com una font ufana plena de savieses contades amb emoció, senzillesa i alegria. Produeix sacsejades sísmiquies d’un efecte regenerador. Un llibre per llegir, subratllar i rellegir».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

Altres llibres de Nuccio Ordine