Catàleg

Nuccio Ordine

Els homes no són illes

Els clàssics ens ajuden a viure

Traducció de Jordi Bayod

Partint de la cèlebre meditació de John Donne, Nuccio Ordine amplia la seva «biblioteca ideal» convidant-nos a llegir—i rellegir—més pàgines escollides de la literatura universal. Convençut que una cita brillant pot despertar la curiositat del lector i animar-lo a llegir l’obra de la qual procedeix, Ordine continua la seva defensa dels clàssics, demostrant que la literatura és fonamental per fomentar l’entesa i la compassió entre les persones. En una època marcada per l’individualisme, les terribles desigualtats socials i econòmiques, la por del «foraster», l’antisemitisme i el racisme, aquestes pàgines ens conviden a comprendre que «viure per als altres» és una oportunitat de dotar de sentit les nostre vides. Com La utilitat de l’inútil i Clàssics per a la vida, aquest nou volum és una defensa i un himne de tot allò que, lamentablement, una part de la societat acostuma a menysprear perquè no reporta profit material.

Entrevistes

Entrevista al Més 324, per Xavier Graset (04/10/2022)
Entrevista a La Vanguardia, per Xavi Ayén (04/10/2022)
Entrevista a l’Ara, per Jordi Nopca (06/10/2022)

Comentaris de la premsa

«Ordine milita contra la mercantilització de la cultura i contra la burocratització de l’ensenyament, però sobretot contra la degradació dels principis humanistes i il·lustrats que han sostingut la formació dels ciutadans a Europa».
Domingo Ródenas, El Periódico

«En Els homes no són illes Nuccio Ordine desenvolupa i actualitza els encertats arguments de l’exitós assaig La utilitat de l’inútil posant especial èmfasi a la necessitat de ser més solidaris i resistir al dogma».
Andrés Seoane, La Lectura (El Mundo)

«Ordine connecta amb el present una cinquantena de joies literàries, des de la Metafísica d’Aristòtil a Les ones, de Virginia Woolf, passant per El rei Lear de Shakespeare, Montaigne i Emily Dickinson».
Jordi Nopca, Ara

«Una selecció de fragments de clàssics –Plutarc, Sèneca, Shakespeare, Ariosto, Ibsen, Camus– que desmantellen els supremacismes i fan vibrar el costat lluminós de la vida».
Núria Navarro, El Periódico

«Nuccio Ordine recupera el prestigi de la literatura clàssica per no perdre la memòria i afrontar el present amb coneixement».
Joan Carles Martí, Abril (El Periódico)

Altres llibres de Nuccio Ordine