17/09/2012

Teju Cole presentarà ‘Ciutat oberta’ (Premi PEN Hemingway 2012) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Teju Cole

Teju Cole conversarà amb Patricio Pron sobre Ciutat oberta (Premi PEN Hemingway 2012), el dilluns 17 de setembre (19.30h) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El preu de l’entrada és de 3 €.

Ciutat oberta (que es posa a la venda el 5 de setembre) és el relat del dia a dia d’un jove psiquiatre nigerià a Nova York, cinc anys després de l’11-S. Ciutat oberta va obtenir el premi PEN Hemingway 2012 i va ser escollit un dels 100 millors llibres de 2011 per The New York Times; una de les deu millors novel·les per Time, i el millor llibre de l’any en més de 20 publicacions, entre elles The New Yorker, The Economist, Newsweek, The New Republic, Los Angeles Times, The Boston Globe i The Seattle Times. Aquesta obra també va ser finalista del National Book Critics Circle Award.

Teju Cole, historiador de l’art, fotògraf i escriptor, va néixer el 1975 als Estats Units. De pares nigerians, va créixer a Nigèria i es va establir a Estats Units en 1992. Actualment duu a terme a través del seu Twitter el projecte “small fates”. Col·labora a The New Yorker i escriu al blog de The New Inquiry sobre arts visuals. Després d’una nouvelle, Every Day is for the Thief, Ciutat oberta és la seva primera novel·la. Viu a la ciutat de Nova York.

Ciutat oberta

Julius, un jove psiquiatre nigerià resident en un hospital de Nova York, passeja pels carrers de Manhattan. Caminar sense rumb es converteix per a ell en una necessitat que l’allibera de les constriccions de la seva feina, i que li ofereix la possibilitat afegida d’alliberar la seva ment en un fantasieig entre la literatura, l’art o la música, les seves relacions, la seva història i el seu present. Als seus passeigs, explora cada racó de la seva ciutat. Però Julius no solament recorre un espai físic, sinó que també en freqüenta un altre en el qual s’hi enllacen moltes altres veus que l’interpel·len. Conduïts per una veu que ens embolcalla, ens sorprendrem enlluernats per una novel·la bellíssima. Ciutat oberta és el descobriment lluminós d’una veu tan original i subtil com extraordinària

La crítica

“Una novel·la indeleble. Aconsegueix el que la bona literatura: barreja pensaments i creences, suavitza els extrems…Magistral i humana obra.”
The New York Times

“Magnífica, subtil i original”.
The New Yorker

“Captura la banalitat urgent de la vida, a més de la manera com els grans temes brillen misteriosament en els intersticis.”
The New York Review of Books

“Una obra profundament original, intel·lectualment estimulant i posseïdora d’un estil atractiu alhora que atraient”.
Time

Més informació sobre Teju Cole

Facebook

Twitter

Web

Web d’Open City

EmailFacebookTwitter