17/02/2016

Nuccio Ordine a Barcelona. El 17 de febrer al Palau de la Virreina, i el 18 al CCCB

Nuccio Ordine

El 17 de febrer, a les 19h, Nuccio Ordine, autor del manifest a favor de les humanitats La utilitat de l’inútil, i la mediadora cultural Jara Rocha, mantindran un debat titulat ‘Educació i desproductivisme’ a l’espai 4 del Palau de la Virreina, que forma part del cicle de debats “Valor!”. Ordine i Rocha parlaran sobre l’actual sistema liberal, absolutament reflectit en els nous programes educatius impulsats per la Unió Europea en l’última dècada. El model Bolonya, que persegueix l’excel·lència i la sostenibilitat laboral, obre els conflictes propis d’una vida social i intel·lectual lliurada a la productivitat. Des de la universitat, multitud de veus demanen que s’alliberin valors segrestats per la lògica de la competitivitat mercantil, com ara la utilitat.

Debat organitzat en col·laboració amb l’Institut d’Humanitats de Barcelona, editorials Quaderns Crema i Acantilado, i l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona. El debat serà en italià i castellà. Traducció simultània.

Més informació

El 18 de febrer a les 18:30h, a la sala Mirador del CCCB, Nuccio Ordine pronunciarà la conferència En defensa de l’inútil’, en el marc de la celebració del trentè aniversari de l’Institut d’Humanitats de Barcelona. Presentarà l’acte el seu director, Jaume Casals. Ordine plantejarà si hi ha sabers útils i inútils, si té sentit preguntar per a què serveix la filosofia, o com impregna avui la lògica del benefici l’experiència del coneixement. En un moment en què l’ensenyament de la filosofia, l’ètica i la música ha estat gairebé desterrada dels itineraris formatius, i en què les institucions educatives tradicionals viuen canvis radicals i sovint contradictoris, l’Institut d’Humanitats de Barcelona vol reivindicar la importància dels sabers humanístics en la celebració del seu trentè aniversari.

Aquesta conferència està organitzada per l’Institut d’Humanitats de Barcelona, amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània (CCCB) i per les editorials Quaderns Crema i Acantilado. La conferència serà en castellà.

Més informació

EmailFacebookTwitter