09/06/2011

‘La bicicleta estàtica’, de Sergi Pàmies, guanya el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada

Imatge de l'entrada "'La bicicleta estàtica'

La bicicleta estàtica (Quaderns Crema, 2010), de Sergi Pàmies, ha estat l’obra guanyadora de la vuitena edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada, que promou l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres, amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’Institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 – Figueres, 1999), exprofessora del centre.

Un jurat presidit pel director de l’Institut, Joan Antoni Poch, i integrat pels catedràtics de Llengua i Literatura Joan Ferrerós, Jordi Pla i Joan Manuel Soldevilla, el cineasta Pere Ignasi Fages, el professor de matemàtiques Josep Maria Lluch i el periodista i editor Rafael Pascuet com a secretari, ha decidit guardonar aquest recull de relats, “valorant molt especialment aquells en què l’autor fa literatura a partir de la seva memòria personal i íntima”.

El premi serà concedit, amb la intervenció de l’autor guardonat, en el decurs d’un acte acadèmic, de caràcter públic, que tindrà lloc a l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres, el proper 9 de juny.

Els guanyadors de les edicions anteriors van ser: Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l’ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008), Joan Francesc Mira (El professor d’història, 2009) i Màrius Carol (L’home dels pijames de seda, 2010).

EmailFacebookTwitter