02/02/2017

John Simenon, a la BCNegra 2017

Georges Simenon

John Simenon vindrà a Barcelona el proper dijous 2 de febrer, a les 17.30 h, a l’Auditori del Conservatori del Liceu, per parlar sobre l’obra del seu pare, Georges Simenon.

Un dels grans reis del misteri continua igual de viu avui, en ple segle XXI , com durant aquell segle XX que va conèixer tan bé. I és que les seves obres, i especialment les que recreen el món del comissari Maigret, conformen un llegat atemporal, un univers literari on se segueix fumant en pipa i la mestressa de casa, Madame Maigret, segueix servint a taula menges delicioses. El Simenon literari, però especialment la persona que s’amaga darrere l’autor, puja avui a l’escenari gràcies al fill del mestre. per conèixer millor un dels més grans autors de novel·la en francès.

Participants: Victor Fernàndez, periodista cultural i bibliòfil; John Simenon, fill de Georges Simenon i gestor del llegat del seu pare

Moderadors: Joaquim Noguero, professor de periodisme cultural

Georges Simenon (Lieja, Bèlgica, 1903 – Lausana, Suïssa, 1989) va escriure cent noranta-una novel·les amb el seu nom, i un nombre indeterminat de novel·les i relats publicats sota pseudònim, a més de llibres de memòries i textos dictats. El comissari Maigret és el protagonista de setanta-dues d’aquestes novel·les i de trenta-un relats, tots publicats entre 1931 i 1972. Cèlebre al món sencer, reconegut ja com un mestre, avui ningú dubta que és un dels més grans escriptors del segle XX. A aquesta editorial hem publicat El gat (Quaderns Crema, 2012), El gos groc (Quaderns Crema, 2012) i La neu era bruta (Quaderns Crema, 2014).

EmailFacebookTwitter