02/11/2010

Ivan Klíma conversa amb Sergi Pàmies

Imatge de l'entrada "Ivan Klíma conversa amb Sergi Pàmies"

El proper dimarts 2 de novembre, a les 19 h, l’escriptor txec Ivan Klíma i Sergi Pàmies  conversaran a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7) sobre L’esperit de Praga (que publica Quaderns Crema  a finals d’octubre), recopilació de textos d’origen divers, que comprèn cinc dècades de la història de Txecoslovàquia i, per extensió, de la d’Europa, on Ivan Klíma invoca l’esperit de la ciutat que l’ha conformat.

Ivan Klíma (Praga, 1931) va patir l’ocupació nazi i els camps de concentració, així com el règim comunista de postguerra, va viure la Primavera de Praga com a editor de la revista literària més important de Txecoslovàquia i la invasió soviètica de 1968, el triomf de la Revolució de vellut de 1989 i la incertesa que es va esdevenir després de la dissolució del seu país el 1993. La sospita de dissidència va conduir a la prohibició de les seves obres, que amb la fi del règim comunista van ser finalment publicades i van obtenir l’immediat reconeixement de la crítica.

Aquesta conversa s’organitza conjuntament entre Biblioteques de Barcelona i La Fábrica, i forma part de la programació de EUROPES, I Festival de Cultura Contemporània.

EmailFacebookTwitter