13/06/2013

Francesc Parcerisas i Mordecai Richler guanyen el Premi Llibreter 2013

Francesc Parcerisas

La primavera a Pequín, de Francesc Parcerisas, i El cas d’en Barney Panofsky, de Mordecai Richler, han estat guardonats amb el Premi Llibreter 2013, en les categories de Literatura Catalana i Altres Literatures respectivament. És la primera vegada que les dues categories del Premi es concedeixen a la mateixa editorial.

La primavera a Pequín, que recull les reflexions del poeta i traductor Francesc Parcerisas durant una estada a Pequín i descriu escenes quotidianes de la cultura xinesa, és el nou Premi Llibreter en la categoria de Literatura Catalana.

El relat biogràfic de Barney Panofsky, que Richler transforma en El cas d’en Barney Panofsky, s’ha considerat mereixedor del premi en Altres Literatures, per “l’estructura complexa, originalitat en la temàtica i una prosa fluïda que li dóna frescor”.

El lliurament del guardó tindrà lloc avui dijous 13 de juny a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça Lesseps, 20-22) a partir de les 19 h, en un acte que comptarà amb el pregó de Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya i amb la presència dels jurats, autors i editors premiats.

EmailFacebookTwitter