17/09/2019

Simposi sobre La Colla de Sabadell: Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols

Divendres 4 d'octubre de 2019. Casal Pere Quart, Sabadell (16:00 h)

L’acte més important de la commemoració del centenari de la Colla de Sabadell serà aquest simposi. Tindrà lloc els dies 4 i 5 d’octubre al Casal Pere Quart, Sabadell (Rambla, 69). Podeu consultar el programa aquí.

La Colla de Sabadell fou un dels projectes més irreverents, iconoclastes i innovadors apareguts a les lletres catalanes durant els anys vint del segle XX. Impulsat pel Col·lectiu Pere Quart, aquest simposi es proposa de resituar la importància de la Colla en el context de les lletres catalanes contemporànies, analitzar amb una mirada nova el projecte cultural que van abanderar, aprofundir en el seu nucli més actiu –Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols– i, des d’una òptica crítica i globalitzadora, rellegir la seva obra per suggerir-ne interpretacions renovades. Volem destacar –molt especialment– l’aportació de visions i lectures inèdites en relació amb els membres i l’obra de la Colla de Sabadell.

Ponents: Joaquim Sala-Sanahuja, Marc Comadran, Anton Carbonell, Magí Sunyer, Pep Sanz, Maria Campillo, Antoni Isarch, Teresa Iribarren, Aïda Ayats i Antoni Dalmases.

Coordinadors: Francesc Foguet (UAB) i Olívia Gassol (UOC-UAB).

Organitzadors: Ajuntament de Sabadell, Col·lectiu Pere Quart, Institució de les Lletres Catalanes, Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, Departament de Filologia Catalana de la UAB, Societat Catalana de Llengua i Literatura.

EmailFacebookTwitter