20/11/2019

Presentació d’«Ombra i llum» a Barcelona

Dimarts 3 de desembre de 2019. Llibreria Laie (c/ Pau Claris, 85) (19:00 h)

Els autors d’Ombra i llum. Variacions sobre un tema romàntic (1977-1978), Antoni Marí i Francesc Parcerisas, presentaran el llibre el proper dimarts 3 de desembre a la llibreria Laie a les 19 h.

Del joc entre els dos joves escriptors, com una espurna estranya, va sorgir el poema. Un estiu, amb la natura povera del paisatge eivissenc com a companyia inspiradora, Antoni Marí i Francesc Parcerisas van iniciar una col·laboració estreta en cerca d’una veu literària pròpia enmig de l’esclat artístic que s’havia produït arran de la fi de la dictadura. Els versos d’aquestes variacions teixides a quatre mans buscaven allunyar-se del cànon de la poesia catalana de l’època per forjar una tradició nova que deixés enrere el simbolisme i donés veu al nou temps a través d’un romanticisme més profund i universal. Publicat originalment a la revista Els marges el 1978, Ombra i llum és un exercici de llibertat literària i personal que, quaranta anys després, tornarà a enlluernar el públic.

 

Antoni Marí (Eivissa, 1944) és poeta, assagista i catedràtic de Teoria de l’Art a la UPF. A més de l’antologia del romanticisme alemany El entusiasmo y la quietud, ha publicat els assaigs L’home de geni, premi Serra d’Or, La voluntat expressiva, premi Nacional de la Generalitat de Catalunya, Formes de l’individualisme i La vida dels sentits. És autor dels reculls poètics El preludi (Quaderns Crema, 1979), Un viatge d’hivern, premi de la Crítica, El desert i Han vingut uns amics, tots dos premi Cavall Verd, així com de les novel·les El vas de plata, premi Serra d’Or i Ciutat de Barcelona, El camí de Vincennes, Entspringen i Llibre d’absències.

 

Francesc Parcerisas (Begues, 1944), poeta, traductor i crític, va aplegar la seva primera poesia a Triomf del present. Poemes 1965-1983; a Quaderns Crema ha publicat L’edat d’or, Focs d’octubre, Natura morta amb nens, Dos dies més de sud i Seixanta-un poemes, a més dels dietaris La primavera a Pequín, premi Llibreter, i Un estiu. Ha estat professor de traducció a la UAB i director i degà de la Institució de les Lletres Catalanes. Ha rebut el premi Nacional de Cultura i el Jaume Fuster de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

EmailFacebookTwitter