06/10/2017

Nuccio Ordine i Jordi Savall, a les Converses a La Pedrera

Dilluns 23 d'octubre de 2017. La Pedrera (19:00 h)

Nuccio Ordine i Jordi Savall

El dilluns 23 d’octubre, a les 19 hores, Nuccio Ordine (La utilitat de l’inútil. Manifest, 2013; Clàssics per a la vida. Una petita biblioteca ideal, 2017) i el músic i director d’orquestra Jordi Savall (fundador de les formacions Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Hespèrion XXI, a més de cavaller de la Legió d’Honor francesa en 2013) conversaran amb la periodista cultural Anna Guitart.

Les Converses a la Pedrera, que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera en col·laboració amb Arcàdia, van més enllà d’un diàleg sobre les obres per les quals es coneixen a les personalitats convidades, i són tota una referència en el panorama cultural de Barcelona.

A Clàssics per a la vida, Nuccio Ordine ens convida a descobrir o recordar alguns dels clàssics de tots els temps, mestres d’innombrables generacions: Plató, Rabelais, Shakespeare, Goethe, Cervantes, Rilke… Ja que, per l’autor, l’ensenyament i l’educació constitueixen una forma de resistència a les lleis omnipresents del mercat, a la mercantilització de les nostres vides, al temible pensament únic.

George Steiner el va considerar “un dels llibres més recomanables de l’any” a The Times Literary Supplement, destacant que “pocs llibres sobre la relació entre l’art, la literatura i la història de les idees resulten tan apassionants i lluminosos”.

Entrades i més informació

EmailFacebookTwitter