31/01/2019

Concert d’homenatge a Eduard Toldrà

Divendres 1 de febrer de 2019. Auditori de Barcelona (20:00 h)

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) li dedicarà un concert d’homenatge a Eduard Toldrà i Soler el proper divendres 1 de febrer a l’Auditori de Barcelona.

Eduard Toldrà (Vilanova i la Geltrú, 1895 – Barcelona, 1962) és una de les figures clau de la música catalana. A més de compositor, va ser també un excel·lent violinista, fundador del quartet de corda Renaixement. Va ser professor de violí i de direcció d’orquestra a l’Escola Municipal de Música de Barcelona—on s’havia format—, tasca que va compaginar amb la direcció de l’Orquestra Municipal de Barcelona des de la seva creació el 1944 fins a la seva mort.

A Quaderns Crema s’ha publicat Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona, el diari personal d’un jove Toldrà, iniciat quan el músic tenia catorze anys, moment en què va decidir fer de la música el centre de la seva vida. Sincer i esforçat, hi dibuixa amb precisió la voluntat ferma d’esdevenir un músic professional, amb tots els afanys i sacrificis que aquesta dedicació li pogués comportar. Qui sap si per això prevalen al text una extraordinària força de voluntat i una gran determinació, dedicades a dominar la indolència i la rauxa pròpies de l’adolescent per tal de convertir-se en un músic seriós. A més d’un excepcional testimoni personal i vital, aquest dietari és un retrat únic de la vida musical barcelonina a començaments del segle XX.

L’homentage serà amb composicions de Toldrà i de Lamote de Grignon, Garreta, Ferrer, Serra i del seu deixeble Ros Marbà, dirigides per alguns dels conductors més prestigiosos del país, com són el mateix Ros Marbà, Salvador Mas, Salvador Brotons, Josep Pons i Edmon Colomer.

Per a més informació sobre l’acte, podeu consultar l’Auditori.

EmailFacebookTwitter