25/04/2018

Adam Zagajewski al XXXIV Festival Internacional de Poesia de Barcelona

Dimecres 16 de maig de 2018. Palau de la Música de Barcelona (21:00 h)

Adam Zagajewski serà un dels poetes que participaran en l’edició del festival aquest any. Zagajewski estarà acompanyat per Maria Cabrera, Najwan Darwish, Marta Ana Diz i Hollie McNish.

Fitxa tècnica:

Espai escènic i coreografia: Marina Mascarell
Ballarines: Eli Cohen i Maud de la Purification
Música: Iras Fajro (Yamila Ríos)
Il·luminació: Maria Domènech
Direcció: Mireia Calafell i Àngels Gregori

En el seva 34ena edició el Festival Internacional de Poesia vol centrar-se en la ciutat, un tema que ocupa la poesia des d’Homer, junt amb el viatge com a forma de desplaçament, el conflicte de la fugida i les seves conseqüències, les diferents formes de migracions i, també, de pensar els refugiats.

Avui, l’espai urbà és territori d’emocions i espai de lluita, camp de batalla, paisatge de reivindicacions i de revolucions, de desplaçaments lingüístics i de grans conquestes socials. Per això hem volgut reunir a cinc poetes de procedències ben diferents que deixen en els seus versos una forta petjada urbana. Maria Cabrera (Catalunya), Najwan Darwish (Palestina), Hollie McNish  (Anglaterra), Marta Ana Diz (Argentina), Adam Zagajewski (Polònia) estaran acompanyats per Marina Mascarell (València), una de les coreògrafes més reconegudes a nivell internacional, traduirà sobre l’escenari les migracions dels cossos, la violència de l’ocupació, els gestos més radicals dels subjectes per qüestionar-nos i, alhora, interrogar-nos.

EmailFacebookTwitter