Altres llibres d' Alexandre Cirici Pellicer

Assaig Minor, 19
Assaig

Any de publicació: 2016. 1a edició
336 pàgines. 11,5 x 18 cm. Rústega cosida
ISBN: 978-84-7727-570-1
 14,00 €
Compartiu a:


Publicat originalment l’any 1959, La pintura catalana ofereix una visió panoràmica de la producció pictòrica dels Països Catalans, des de la pintura mural de l’art preromànic als prolífics corrents avantguardistes de la postguerra. Amb una gran capacitat analítica i de síntesi, Cirici basteix un relat brillant en què el teixit artístic local dialoga amb els principals moviments internacionals i que, acompanyat d’unes magnífiques il·lustracions explicatives del mateix autor, convida el lector a endinsar-se en el pensament d’un del grans mestres de la crítica artística del nostre país. Cirici és també l’autor de L’arquitectura catalana i L’escultura catalana, que Quaderns Crema publicarà pròximament.

 

"Alexandre Cirici fou el primer teòric en adonar-se de la importància del teixit socioeconòmic de cares a entendre la projecció exterior de l'art català".
Eudald Camps

Notes de premsa

"Sense Cirici, ni l'art, ni la crítica d'art, ni la història de l'art haurien mantingut el delicat fil d'una tradició de cultura nacional".

Oriol Bohigas, El País

 

"Només un home d’una sòlida formació acadèmica però que alhora haguera llegit Montaigne amb profit podia resseguir el rastre que va de Taüll a Tàpies sense fer el ridícul. Alexandre Cirici va ser aquest home".

Joan Garí, Ara

 

"Amb una gran capacitat analítica i de síntesi, l'autor basteix un relat brillant en què el teixit artístic local dialoga amb els principals moviments internacionals. Una obra encara avui fonamental".

Eudald Camps, Diari de Girona

 

 
©2016 Editorial Quaderns Crema.
Informació legal. Política de Privacitat. Disseny web.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.