Catàleg

Francesc Trabal

Novel·les (II)

L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal. Hi va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle xx, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. Novel·les (II) aplega les seves darreres aventures literàries: Vals (1935), guanyadora del premi Crexells en plena Guerra Civil i considerada per molts l’obra mestra de l’escriptor, i Temperatura (1947), una ambiciosa novel·la de maduresa escrita a l’exili; ambdues marcades pel conflicte i, tanmateix, representatives de l’esperit més irreverent i renovador de la literatura contemporània.

Presentació del Centenari de la Colla de Sabadell a Barcelona, un grup que va projectar arreu del país per obrir-ne les perspectives culturals amb una literatura solvent i una actitud innovadora, iconoclasta, atrevida i seriosa. Francesc Trabal, Joan Oliver i Armand Obiols, n’eren els puntals.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Trabal escrivia com un dibuixant de caricatures, amb la línia clara de l’humor».
Marina Espasa

«Tots els aprenents de novel·lista en català hem llegit i rellegit fins a la nàusea Vals: és l’única novel·la catalana realment ben escrita».
Gabriel Ferrater

«Llegir Trabal m’ajuda. Practica un català lluminós que t’allunya d’enfaristolar-te, i sap riure-se’n de les coses, des de l’interior de cada drama. Encara n’hem d’aprendre molt».
Bernat Dedéu

«Trabal ens ha convençut que una novel·la no necessita lectors per a funcionar, però seria pedanteria no donar al públic l’oportunitat de comprovar-ho».
Marina Porras, Serra d’Or

«Costa tan poc llegir-lo, que llisca i flueix amb tanta suavitat, sense que ni ens n’adonem si tens temps per endevant i ningú no t’interromp, pots llegir cincunta o seixnta pàgines d’un glop sense ésser-n conscient. És un d’aquells rars plaers que cap bon amant de la literatura no s’hauria de permetre el luxe de perdre’s. Trabal converteix l’escriptura en un exercici de llibertat».
Xavier Serrahima, El Racó de la paraula

«Novel·les de maduresa i peces cabdals d’exili i conflicte en l’obra d’un dels autors que millor representen l’esperit irreverent i renovador de la literatura catalana de principis del segle XX».
ABC

«Fidel a la seva voluntat renovadora, Trabal va plasmar l’experiència i el trasbals de la guerra en què aquestes dues novel·les de gran altura literària».
Regió7-Revista

«Novel·les escrites amb una aparent i intencionada pressa en què es fa un ús marcat de la paròdia».
Serra d’Or

«L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal».
L’Avenç

«És una peça clau del catàleg de Quaderns Crema a més de, meravellosa lleugeresa de les obres de Trabal, que segueixen ordenant una de les constel·lacions preferides dels lectors».
Serra d’Or

«Trabal té una imaginació espectacular i una varietat enorme de registres d’una fluïdesa natural, qualitats que sempre posa al servei d’una escriptura que assumeix el repte d’aconseguir que la claredat no estigui renyida amb la foscor. Llegir Trabal és una de les millors lliçons que pot rebre el lector d’avui».
Ponç Puigdevall, El País

«Novel·les escrites amb una aparent i intencionada pressa en què es fa un ús marcat de la paròdia. Unes novel·les de molta qualitat i una oportunitat per a molts lectors de redescobrir-les».
X.C., Serra d’Or

«Vals es una novel·la que no em canso de recomanar. Trabal és un mestre de la narració vertiginosa».
Julià Guillamon, La Vanguardia

Altres llibres de Francesc Trabal