Catàleg

Francesc Trabal

Novel·les (II)

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail

L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal. Hi va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle xx, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. Novel·les (II) aplega les seves darreres aventures literàries: Vals (1935), guanyadora del premi Crexells en plena Guerra Civil i considerada per molts l’obra mestra de l’escriptor, i Temperatura (1947), una ambiciosa novel·la de maduresa escrita a l’exili; ambdues marcades pel conflicte i, tanmateix, representatives de l’esperit més irreverent i renovador de la literatura contemporània.

Comentaris de la premsa

“Trabal escrivia com un dibuixant de caricatures, amb la línia clara de l’humor”.
Marina Espasa

“Tots els aprenents de novel·lista en català hem llegit i rellegit fins a la nàusea Vals: és l’única novel·la catalana realment ben escrita”.
Gabriel Ferrater

“Llegir Trabal m’ajuda. Practica un català lluminós que t’allunya d’enfaristolar-te, i sap riure-se’n de les coses, des de l’interior de cada drama. Encara n’hem d’aprendre molt”.
Bernat Dedéu

Altres llibres de Francesc Trabal