Catàleg

Àngel Casas

¿Nadal? No, gràcies

En record dels Nadals grisos de la seva infantesa—però sense gaire esperit de revenja—, Àngel Casas desmanega el cançoner i, fent gala del seu inconfusible sentit de l’humor—sovint mordaç, i, a vegades, molt mordaç i provocador—, esmicola les tradicions i el pessebre, i assenyala també el Nadal reescalfat pel canvi climàtic, els reis que no fan presents, sinó que miren per la seva butxaca, i els excessos de tothom, ja siguin gastronòmics o consumistes, en aquestes dates. El proper vint-i-cinc de desembre—fum, fum, fum!—, aquestes noves versions satíriques de les nadales de sempre ens faran riure i pensar, sigui com sigui que decidim celebrar les festes.

Entrevistes

Entrevista a RAC1 amb Albert Om (14/11/2018)
Entrevista a Tot es mou (inici a 2.00h) amb Lluís Marquina (21/11/2018)
Entrevista a El Periódico amb Manuel de Luna (26/11/2018)
Entrevista a Soroll SER Catalunya (03/12/2018)
Entrevista a El Punt Avui amb Teresa Berengueras (26/11/2018)
Entrevista a El matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas (05/12/2018)
Entrevista a Al cotxe! amb Eloi Vila (21/01/2019)

Comentaris de la premsa

«Compendi de facècies sobre unes festes que, efectivament, carreguen moltes persones. Entre elles, al mateix Casas».
Manuel de Luca, El Periódico

«¿Nadal? No, gràcies és mol divertit i, temporalment, oportú. La seva lectura aireja en gran manera el panorama que properament tots, amb més o menys grau, haurem de viure».
Anton Daura i Jorba, Regió7

«Casas truca els versos de cançons tan conegudes com “A Betlem me’n vull anar”, “White Christmas” o el famós “Fum, fum, fum”, però també ens serveix dècimes rebels en què qüestiona la parafernàlia de les festes».
Ona Salvans, Núvol

«Casas sotmet a la manipulació de la seva malèfica imaginació una vintena de composicions prou conegudes del repertori nadalenc de tota la vida. Aquest llibret ha sigut concebut com un regal alternatiu molt indicat per a tots aquells que no suporten el Nadal tal com es gaudeix —o es pateix— actualment».
Ferran Riera, Caramella

Altres llibres de Àngel Casas